Lanserer elektronisk arbeidsmiljøguide

I forbindelse med de nye arbeidsmiljøforskriftene som trådte i kraft 1. januar, lanserer Arbeidstilsynet i dag en elektronisk arbeidsmiljøguide som nå er tilgjengelig på arbeidstilsynet.no.

Lanseringen foregikk på et seminar som markerte de nye arbeidsmiljøforskriftene.

- Den vil være et nyttig verktøy i arbeidet med et godt og trygt arbeidsmiljø, særlig for små og mellomstore bedrifter. 1.januar trådte nye arbeidsmiljøforskrifter i kraft, som skal gjøre det enklere for alle bedrifter i alle bransjer å følge loven. Seks nye forskrifter erstattet 47. Vi har stor tro på at de nye forskriftene vil gjøre det lettere å få oversikt over regelverket. Dermed blir det også enklere å jobbe systematisk og godt med arbeidsmiljøet. Vi har laget den nye elektroniskarbeidsmiljøguiden for å hjelper arbeidsgivere og arbeidstakere i gang, sier direktør Ingrid Finboe Svendsen i Arbeidstilsynet

Arbeidstilsynet gjennomførte over 15.000 tilsyn i 2012. Seks av ti besøkte virksomheter fikk reaksjoner. Bygg- og anlegg var den næringen i fjor med flest lovbrudd. Det er også denne næringen som har hatt flest tilsyn. Varehandel, industri og helse- og sosial ligger tett bak bygg og anlegg i antall reaksjoner fra Arbeidstilsynet.