Stort engasjement for ROT-fradrag

BNL opplever stor oppslutning fra tillitsvalgte og bedrifter etter opprettelsen av aksjonsgruppen for rot-fradrag.

Aksjonsgruppen arbeider nå med å få på plass lokale nettverk og talspersoner som kan fronte saken lokalt. Hovedmålsettingen er å få etablert ROT-fradrag etter svensk modell i Norge.

Stor oppslutning
- Alle i aksjonsgruppen opplever at det er stor oppslutning blant egne medlemmer når det gjelder ROT-fradrag. De kjenner problemene med useriøse aktører på kroppen, og formidler til oss at de er bekymret for utviklingen, sier Audun Lågøyr, direktør i BNLs avdeling for næringspolitikk og kommunikasjon.

Erfaringsvis er det dessverre altfor mange - også politikere - som ikke kjenner godt nok til hva ROT-fradraget innebærer - ei hva som er konsekvensen ved at stadig en større del av det private ROT-markedet blir svart.

- Her gjelder det å se ting i sammenheng, og bli endra bedre til å kommunisere næringens utfordringer. Svart arbeid har vidtrekkende konsekvenser for både bedriftene og arbeidstakerne, og til slutt forbruker, sier Lågøyr.

Facebookgruppe
Som et ledd i informasjonsarbeidet har aksjonsgruppen opprettet en egen Facebookside.

- Tanken er at på Facebook kan vi lett holde alle som interessert løpende informert om vårt arbeid og relevante saker knyttet til ROT, samtidig skape en plattform for meningsutveksling om saken, sier BNL-direktøren.

- Det finnes både folk og røvere i byggenæringen og vi vil røverne til livs! Og for å få bukt med svart arbeid er ROT-fradrag et godt egnet tiltak. Det er derfor veldig motiverende med all den drahjelp og støtte som vi får fra tillitsvalgte og bedrifter i dette arbeidet. Vi håper å kunne bruke Facebooksiden som en kanal for informasjons- og meningsutveksling, avslutter Lågøyr.

Facebooksiden finner du her: http://www.facebook.com/Rotfradrag