Fylkesordfører Anette Solli i Akershus.

Savner Ahusbanen i NTP

Fylkesordfører Anette Solli i Akershus mener det er et hull i grunnlagsdokumentet til Nasjonal transportplan 2018-2029 som ble lagt frem mandag.

– Vi savner at en fremtidig bane til Ahus er med i NTP, uttalte Solli på Knutepunktkonferansen tirsdag.

- Man mener kanskje det er for tidlig å få inn Ahusbanen i NTP. Men i den nye regionale planen for areal og transport i Oslo og Akershus er føringene klare - en Ahus-bane fra Oslo til Ahus og en Romeriksbane via Lillestrøm og Kjeller må komme på plass, sier Solli.

Hun er derfor klar på at dette er noe som vil bli tatt opp under høringsrunden.

- Vi skal påpeke at en Ahusbane må på plass, og at den må inn i neste rullering av NTP, slår Solli fast.

Hun forteller at fylkeskommunen har jobbet mye, og fortsatt setter inn store ressurser i arbeidet med den nye regionale planen for areal og transport i Oslo og Akershus

- Dette arbeidet er veldig viktig for å ta unna den fremtidige veksten i Akershus, som opplever stor tilflytting, sier hun.

Fylkesordføreren pekte på konferansen på at Akershus har som mål å være en konkurransedyktig region i Europeisk sammenheng, og at man skal bygge ut arealeffektivt – med et prinsipp om en flerkjernet utvikling.

- Som en del av dette må vi også ha et effektivt og miljøvennlig transportsystem som er tilgjengelig for alle, sier hun.

Den nye transportplanen blir nå fulgt opp i alt arbeid som gjøres innen dette feltet, og det er noe de 22 kommunestyrene i Akershus også må se nøye på i sitt arbeid.

- Alle har et like stort ansvar for dette. Uansett hvor store kommunene blir, så må man samarbeide på tvers, sier Solli.

De er nå i ferd med å lage et handlingsprogram for denne avtalen.

- Vi er i full gang med å konkretisere og gjøre avtaler. Nå skal vi både blunke og se hardt på kommunene samtidig, og kommunene er i hvert fall så passe fornøyd med oss, mener Solli.