Illustrasjonsfoto

- Bygg ut ved alle T-banestasjoner

Plansjef Halvor Jutulstad i Ruter pekte under Knutepunktkonferansen på at det ligger store muligheter for utbygging ved Oslos T-banestasjoner. – Hva med et nytt Barcode på Majorstuen, spurte Jutulstad.

Halvor Jutulstad

- Om vi skal få utvikling med flere gående og syklende i tillegg til økt bruk av kollektive transportmidler, så må vi ha en større arealtetthet, sier Jutulstad.

Det er i dag lagt opp til en fortetting på og ved flere av hovedstadens T-banestasjoner. Jutulstad mener man kan bygge ut ved alle stasjoner.

- Det er store muligheter for fortetting ved disse stasjonene, sier han og peker på at det også er store muligheter ved nye planlagte stasjoner, som for eksempel ved utbygging av Fornebubanen.

Utbyggingen av en ny bane til Fornebu er svært etterlengtet og er noe man har snakket om gjennom mange år.

- Den første tegningen vi kunne finne rundt en bane til Fornebu kom fra 1919. Det har skjedd ting underveis, men det er en komplisert utbygging vi her arbeider med, sier Jutulstad.

For kort tid siden kom det signaler om en dobling av antall boliger på Fornebu, noe mange ønsker velkommen. Men dette vil kunne kreve både en ny bane og kommunen ønsker også en ny E18.

- I forlengelse av dette må vi tenke større rundt traseen for den nye Fornebubanen. Det kan legges til rette for en transformasjon på parsellen Lysaker-Skøyen, sier Jutulstad.

Ruter jobber mye med reguleringsarbeidet med den nye Fornebubanen. Jutulstad peker på at dette er et komplisert arbeid, med mange innsigelser også fra statlig hold.

– Det er ikke så enkelt selv om mye av banen går i bakken, og det er ved utgangene til banen utfordringene kommer. Innsigelsesmyndighetene er her, påpeker han. Blant annet kan dette være innsigelser fra Riksantikvaren og Statens vegvesen

- Riksantikvaren har innsigelser selv om vi bygger en tunnel – tro det eller ei, sier han.

Jutulstad pekte også på mulighetene som ligger i en utvikling rundt Majorstuen stasjon.

- En ny nedsenket stasjon vil gi Majorstuen store muligheter for byutvikling, og vil bli kunne bli Norges nest største kollektivknutepunkt etter Oslo S. Hva med et nytt Barcode på Majorstuen, spurte Jutulstad avslutningsvis.