Oversiktsbilde av Follobanen sett fra Oslo S.

Tilbudsgrunnlag sendt ut for Follobanen-kontrakt

Jernbaneverket har i dag sendt ut tilbudsgrunnlag til prekvalifiserte parter for kontrakt på innføringen av Follobanen til Oslo S.

Det skriver Jernbaneverket i en pressemelding torsdag.

I likhet med tidligere utlysninger på Follobaneprosjektet har det, ifølge meldingen, vært stor interesse fra både nasjonale og internasjonale selskaper for totalentreprisekontrakt på Oslo S.

Arbeidene som kontrakten omfatter, vil foregå fra Oslo S til tunnelinnslaget i Ekebergåsen. I dette området skal det være flere utfordrende elementer i tilknytning til både det eksisterende anlegget på Oslo S, og til bygging av ny jernbane gjennom historiske deler av Oslo.

– De prekvalifiserte selskapene og sammenslutningene har lang erfaring fra tilsvarende kontrakter, og det blir interessant å se tilbudene som sendes inn, og de løsninger som blir presentert for de de utfordringer kontrakten representerer, sier Jan Vormeland, anskaffelsesleder i Follobaneprosjektet.

Kontrakten gjelder innføringen av nye spor til Oslo, og omfatter bygging av Follobanen på strekningen fra Oslo S, gjennom og under en del av kulturvernområdet Middelalderparken, og til tunnelinnslaget i Ekebergåsen. Kontrakten omfatter også omlegging og ombygging av spor til Østfoldbanen fra Oslo S til Sjursøya, heter det i pressemeldingen.

Seks selskaper er prekvalifisert for totalentreprisekontrakt Oslo S, og blir, ifølge Jernbaneverket, invitert til å levere inn tilbud:

  • AF Gruppen Norge AS, Norge
  • Bilfinger Construction GmbH, Tyskland
  • Salini Impregilo, Italia
  • Et arbeidsfellesskap (Joint Venture) mellom selskapene Skanska Norge AS og Ed. Züblin AG, Norge /Tyskland
  • Società Italiana per Condotte d'Acqua S.p.A, Italia
  • Veidekke Entreprenør AS, Norge

Kontraktsignering vil etter planen skje i løpet av våren 2015.