Illustrasjon: Snøhetta / MIR

ZEB-konferansen gratis for studenter

40 gratisbilletter til ZEB-konferansen 19. januar skal nå deles ut til studenter.

Når den siste ZEB-konferansen arrangeres torsdag 19. januar 2017 kan 40 studenter delta helt gratis, skriver forskningssenteret Zero Emission Buildings (ZEB) i en pressemelding tirsdag.

Helt siden senteret ble opprettet av NTNU og SINTEF med støtte fra Forskningsrådet i 2009, har 24 PhD-kandidater vært knyttet til ZEB, og det har blitt arrangert både masterkurs og etterutdanningskurs i forbindelsen med senteret.
I løpet av de siste årene har forskere og partnere utviklet løsninger for fremtidens bygningsstandard; nullutslippsbygg.
– I januar 2017 arrangerer ZEB sin siste konferanse i Trondheim, og vi ønsker at flest mulig fremtidige aktører i byggebransjen deltar. Styret i ZEB og våre partnere har derfor valgt å sponse 40 studentplasser på konferansen. Vi ønsker å vise at vi satser på fremtidens bygg og fremtidens arkitekter og ingeniører. Dette er viktig for både oss, dem og bransjens fremtid, sier ZEB-koordinator og seniorforsker ved SINTEF Byggforsk, Ruth Woods.
Statsbygg, Skanska, SINTEF og NTNU sponser ti plasser hver. Studenter som allerede har meldt seg på konferansen vil få tilbakebetalt konferanseavgiften. Ellers er det førstemann til mølla, skriver ZEB i pressemeldingen.
Følgende temaer vil bli diskutert på konferansen:

  • Avanserte materialteknologier
  • Energieffektive og klimatilpassede bygningskonstruksjoner
  • Energiforsyning og tekniske installasjoner
  • Bruk, drift og implementering
  • Pilotbyggene i ZEB
  • Ringvirkninger av ZEB