Daglig leder Steinar Lyseng i VYRK har kjøpt opp majoriteten i Trysil Interiørtre AS. Her da bedriften ble sertifiert som Miljøfyrtårn. Arkivfoto.

VYRK kjøper seg opp i Trysil Interiørtre

Valdres-baserte VYRK har kjøpt 66 prosent av Trysil Interiørtre AS.

I en pressemelding skriver VYRK at de vil sikre og øke antall arbeidsplasser blant annet gjennom å oppgradere utstyr og maskiner, samtidig som de utvider sin egen produksjonslinje og produktutvalg.

– Resultatet blir vekst i Trysil-regionen, samt flere muligheter for arkitekter og entreprenører som ønsker særegne, norskproduserte høykvalitetsprodukter i tre, skriver VYRK i meldingen.

– Vi er stolte over å presentere VYRK som vår nye hovedeier. Det sikrer oss en solid og langsiktig medeier som vil hjelpe oss videre i en satsing mot flere og solide arbeidsplasser i trebasert industri i Trysil, forteller Håkan Stengrundet i en en pressemelding.

I flere år har en av hjørnesteinsbedriftene i Trysil - Trysil Interiørtre AS - slitt med å holde liv i driften. Etter en konkurs i 2017 kjøpte Fundus AS, ved Håkan Stengrundet, opp 100 prosent av bedriften.

Litt senere kjøpte de også opp Trysil Snekkeri AS. De flettes nå inn i driften til Trysil Interiørtre AS.

Selskapet mener det er gunstig at Trysil Interiørtre AS nå selv blir kjøpt opp av industribedriften VYRK i Valdres.

VYRK, som blant annet spesialiserer seg på industriell behandling av trevirke, er allerede veletablerte i Valdres og Oslo. Med oppkjøpet av Trysil Interiørtre AS er planen å utvikle et bredere produktspekter, og få flere bein å stå på.

− Vi ønsker å utvikle oss, sier daglig leder i VYRK, Steinar Lyseng i meldingen.

Han ser stort potensiale i Trysil Interiørtre AS.

− Vi skal fortsatt satse i hyttemarkedet, og vi leverer til en del boliger og leiligheter i Oslo. Vi har allerede et bredt spekter av aktører som kunder i dag. Med Trysil Interiørtre AS kan vi ta enda større del av markedet når det kommer til det offentlige, og levere til de større entreprenørene.