VM-anlegg til gull

Bortsett fra tabben lørdag da tusener sto bom fast på Majorstuen og andre T-banestasjoner, har vi inntrykk av at Ski-VM så langt har gått på skinner. VM-anleggene synes i alle fall å fungere som de skal. Nå er også været blitt bedre, og dermed vil også anleggene fremstå som utstillingsvinduer. De norske prestasjonene så langt har i alle fall vært stålende. Det lukter mer gull.

 

 

Vi har ikke vært like imponert når det gjelder byggeprosessen for VM-anleggene. Her må både Oslo kommune og andre ta en skikkelig evaluering. Men vårt inntrykk er at de entreprenører og andre som har vært engasjert for å ferdigstille anleggene, har gjort en ufattelig god jobb. Mange reagerer selvsagt på den enorme kostnadssprekken. Ved en bedre planlegging og styring kunne mye ha vært spart. Men gjort er gjort – og nå står anleggene der – og de vil være til glede i år fremover.

Det er ikke tvil om at Ski-VM blir en suksess. På Karl Johan er det 17. mai-stemning hver eneste dag. Hele Oslo lever – og det er feststemte, glade mennesker overalt. Når vi har utøvere som Bjørgen, Northug og alle andre gode ambassadører for norsk vinteridrett samlet, blir det bra. Mange bedrifter i norsk byggenæring sponser mange av vinteridrettene – og de kan glede seg stort over oppslutningen.

I vår interne konkurranse har redaktøren spådd 17 medaljer til Norge. Kanskje er det for pessimistisk?

Lykke til videre med mesterskapet.