Mikkel Gedde, markedssjef i Grove Knutsen viste frem en ny profftrapp med plattform for mer sikkert arbeid i høyden. Foto: Svanhild Blakstad

Viste frem ny plattformstige for sikkert arbeid i høyden

På HMS-konferansen er det en rekke utstillere som viser frem produkter og løsninger som skal gi et sikrere arbeidsmiljø og fremme god HMS.

En av dem er Grove Knutsen, som i en årrekke har levert utstyr til byggenæringen.

På HMS-konferansen viste de frem en helt ny profftrapp med plattform som er med i merkeordningen Bra arbeidsmiljøvalg. Ordningen er utarbeidet av Entreprenørforeningen – Bygg og Anlegg sammen med Skanska, Veidekke, NCC, Peab, BetonmastHæhre, Backe og Kruse Smith for å øke sikkerhetstilstanden ved arbeid i høyden.

Stigeproduktene er delt opp i fire nivåer, med plattformhøyde fra 0,5 til over to meter. Det er etablert en rekke krav til produktene, som at de skal oppfylle tekniske krav i relevante NS-standarder og eller produsentforskriften, frittstående produkter skal kunne låses i utfelt posisjon, trinn skal være sklisikre og produkter over 15 kilo skal være utformet med hjul for å unngå tunge løft.

Markedssjef Mikkel Gedde i Grove Knutsen demonstrerte en plattformstige i aluminium på nivå 3, som blant annet er tyve prosent bredere enn tradisjonelle stiger og har rekkverk på minst tre sider.

- Dette er noe bransjen har etterspurt og som vi tester ut. Vi har opplevd bra interesse for produktene her på HMS-konferansen og har blant annet hatt god dialog med HMS-lederne hos de store entreprenørene, sier Gedde til Byggeindustrien.