Erling Fossen inviterer til en koronatilpasset hybridutgave av Oslo Urban Arena. Arkivfoto.Foto: Svanhild Blakstad

Vil samle 200 personer til byutviklingskonferanse i Oslo: - Særdeles viktig å fylle byrommene med liv

Sveriges statsepidemiolog Anders Tegnell er med fra Stockholm som digital innleder under Oslo Urban Arena. Men konferansen vil også ha opp mot 200 fysiske deltakere over to dager i Oslo.

Byutviklingskonferansen Oslo Urban Arena arrangeres for syvende året på rad 10.-11. september. Årets utgave blir en koronatilpasset hybridkonferanse på The Hub, Kulturhuset og Youngs med plass til 200 fysiske deltakere, samt muligheter for digital tilstedeværelse.

Til nå er det solgt 155 billetter til arrangementet, opplyser arrangørene.

Daglig leder i Oslo Urban Arena, Erling Fossen, er ikke beskjeden når det kommer til å beskrive arrangements innhold i en pressemelding.

– Oslo Urban Arena har aldri vært viktigere, mer aktuell eller bedre kuratert, mener Fossen.

Gjennom syv nasjonale og internasjonale innledere, og 16 parallellsesjoner skal samtidens utfordringer innen byutvikling diskuteres.

– Det er særdeles viktig å fylle de rommene som helsemyndighetene tillater med aktivitet og liv. Hvis alle skal sitte på hjemmekontoret til alle former for virus er utryddet, blir det ikke noe byliv å komme tilbake til. Samtidig er alle byer verden over nødt til å realitetsorientere seg i forhold til epidemier og svaret til Paris som er 15-minutters byen. Er massetransport nå historie? Og hva skjer da med knutepunktfortettingen som er de norske byenes offisielle fortettingsstrategi? spør Fossen videre.

Blant annet skal Sveriges statsepidemiolog Anders Tegnell bli med digitalt fra Stockholm for å snakke om hvorfor han mener at lockdown av byer ikke er løsningen.

Professor Carlos Moreno er med digitalt fra Frankrikes hovedstad. Han er mannen bak den såkalte 15-minutters byen i Paris.

– I den desentraliserte byen skal alle de essensielle behovene dekkes av sykkel eller gange innenfor en 15-minutters radius. Bort med massetransport og knutepunktfortetting, forklarer Fossen i meldingen.