Illustrasjonsfoto: Trond Joelson

Vil firedoble antall boliger på Skøyen

Oslo kommune vil bygge opptil 6.000 nye boliger på Skøyen i Oslo.

Det skriver Aftenposten i en artikkel denne uken.

– Vi planlegger for 5.000–6.000 nye boliger på Skøyen. I dette området er det et sted mellom 1.000 og 1.500 boliger i dag. Så egentlig blir det en firedobling av antallet boliger, sier Målfrid Nyrnes, enhetsleder i Plan- og bygningsetaten i Oslo kommune, til avisen.

I dag bor det, ifølge Aftenposten, 3.000 mennesker innenfor det avgrensede området på Skøyen som etaten ønsker å utvikle. Med 6.000 flere boliger kan innbyggertallet i bydelen bli så høyt som 15.000.

Forslaget til områdereguleringsplan legges ut til offentlig ettersyn i løpet av høsten 2016. Neste år skal politikerne gi endelig klarsignal. Målet er, ifølge artikkelen, å trekke Skøyen ut til sjøen, for å skape samme følelse av fjordbyen som man har gjort i Bjørvika, på Tjuvholmen og Aker Brygge.

– Skøyen er veldig sentralt i Oslo-regionen, med trikker, busser, tog og etter hvert Fornebubanen. Så mye av Skøyen kan utvikles videre, sier Nyrnes.

I dag har Skøyen 21.000 arbeidsplasser. Kommunen legger også opp til 3.000 nye arbeidsplasser i området.

Fotgjengere og syklistene skal, ifølge planene, prioriteres over biltrafikk og -parkering.

Med Fornebubanen vil Skøyen ha både tog, buss, bane og trikk, og vil dermed være ett av de store knutepunktene i Oslo. Ifølge Nyrnes er Fornebubanen en av grunnene til at det nå legges til rette for en ny byutvikling i området.

Plan- og bygningsetaten planlegger byggehøyder på skøyen på så mye som 16 etasjer på de mest sentrale tomtene.