Ill. Jon A. Olsen arkitektkontor

Vil bygge for en halv milliard ved Rørvik

Lokale interesser i Rørvik på Namdalskysten sammen med Trondheimsfirmaet Tobb (tidligere Trondheim og omegn boligbyggelag) er godt i gang med ett av de største boligprosjekter noen gang i denne delen av Trøndelag.

Det er Nærøysund Kraftbetong og Nærøysund Eiendomsutvikling som utgjør Nærøysundgruppen, sammen med Trondheimsfirmaet som vil bygge om lag 110 leiligheter til en samlet sum på mellom 500 og 600 millioner kroner, skriver Namdalsavisa. Tomten til nybygget som får navnet Nærøysund Panorama, er lagt på en oppfylling i sjøen ved innseilingen til Rørvik sørfra, og er på det nærmeste ferdig. Salget av nye boliger, som blir fra 37 til 120 kvadratmeter skal starte i sommer.

Fra kommende årsskifte blir kommunene Vikna, der Rørvik er kommunesenter, og nabokommunen Nærøy slått sammen til én kommune som får navnet Nærøysund, etter navnet på sundet mellom Vikna og fastlandet. Dette er ett av de store oppdrettskommuner i Trøndelag der det er ventet betydelig vekst i årene som kommer.

Jon A. Olsen arkitektkontor i Namsos har stått for utarbeidelsen av prosjektet som blir på fire blokker, hver på fire etasjer ut mot sjøen. Jørn Otto Røed i Nærøysundgruppen har jobbet med prosjektet i ti år, men med Tobb som kom inn som medeier nå i vår, var det omsider mulig å få realisert prosjektet. Tobb går inn med en eierandel på 50 prosent.