Vil bygge elbil med indisk hjelp

Det indiske gigantselskapet Tata Group har innledet et teknologisk samarbeid med Miljø Innovasjon AS i Porsgrunn. Målet er å utvikle en fireseters elbil for det nordiske markedet.

Målet er å produsere 3.000 biler hvert år i Herøya Næringspark, skriver Telemarksavisa.

I første omgang skal Tata Motors, som er en del av Tata Group, og Miljø Innovasjon AS, se på muligheten for å konvertere en bensindreven bil til et elektrisk kjøretøy.

- Vi ønsker å utforske de teknologiske forutsetningene for å bygge en fireseters elbil. Studien skal ta seks måneder og munne ut i produksjon av fem prototype-biler. Hvis resultatet er positivt kommer vi til å inngå mer omfattende avtaler med inderne, forteller daglig leder Bjørn Nenseth.

- Vi ønsker å levere en fireseters personbil som kan kjøre omkring 200 kilometer på hver ladning, forteller Nenseth. Bilen vil koste rundt 220.000 kroner, ha en toppfart omkring 115 kilometer i timen og kunne brukes under alle værforhold.
Tata Group er Indias største industrikonsern med 96 selskaper og 246.000 ansatte i alle verdenshjørner. Konsernet har en markedsverdi på 360 milliarder kroner. Tata Motors produserer biler i mange land og omsetter hvert år for omkring 50 milliarder kroner.