City Nord i Bodø. Foto: Privat

Vil bygge bolig på butikktak i Bodø

Bodø SV går inn for å bygge høyere i Nordlands fylkeshovedstad, og foreslår flere boligetasjer på taket til City Nord.

Det skriver Avisa Nordland i en artikkel på sine nettsider tirsdag.

– Vi våger den påstand at City Nord er det største møtestedet for pensjonister i hele kommunen, sier styreleder i Bodø SV Astrid Olsen til an.no.

– Hele senteret er en viktig sosial arena for byens pensjonister. Vi kan like godt ta konsekvensene av det og gjøre kjøpesenteret til noe mer enn et handelssenter, uttaler hun.

Bodø SVs forslag til boliger på kjøpesentertaket er, ifølge an.no, ikke bare et grep i kommunens eldrepolitikk, men også i miljøpolitikken.

– Vi vil bygge høyere og tettere. Dette er en sak som har vært vanskelig for Bodø SV. Vi har prioritert å ta vare på byggeskikk, byhistorie og bykultur i et historisk perspektiv. Men der har vi dessverre ikke nådd fram. Vi anser den saken som tapt, og tar det til etterretning når vi nå ønsker å tenke nytt i byutvikling, sier Astrid Olsen.

Bystyret i Bodø har invitert til å vedta en ny klimaplan, heter det i artikkelen.

Senterleder Tor Austad på City Nord mener planene om boliger på City Nord kan bli vanskelige å gjennomføre.

– Det spiser opp mange parkeringsplasser. Så kommer det krav til uteareal, og til sist støter vi veldig fort på maks byggehøyde på grunn av flyplassen. Det er altså ikke så bent fram å få det til, sier Austad til an.no.