Vil bygge Arendal-monument

Den gamle sjømannskolen i Arendal skal bygges ut til et «stolt monument» for Arendal.

Mandag 23. september legger Arendal kommune ut 60 prosent av aksjene i det nyopprettede selskapet Sjømannsskolen AS, for salg, skriver Agderposten på sine nettsider.

Eiendomsselskapet er etablert for å utvikle den gamle sjømannsskolen på Fløyheia i Agder-kommunen. Gjennom samarbeid med kommunens eiendomsselskap, Arendal Eiendom KF, ønskes private eiendomsutviklere velkommen inn som samarbeidspartner i regulerings- og utviklingsarbeidet.

– Dette er en av Arendals best beliggende eiendommer, med fantastisk utsikt og nærhet til byen. Vi har stor tro på at flere vil komme med gode løsninger for eiendommen, som muliggjør en positiv utvikling for Arendal, sier daglig leder Camilla Widmer i Sjømannsskolen AS.

–Vi ønsker oss en samarbeidspartner som vil være med å utvikle eiendommen til et stolt monument for byen, sier styreleder Øystein Sangvik.

Eiendommen har siden 50-tallet huset den gamle Arendal Maritime Videregående skole. Her er det blitt utdannet skippere, kokker, mekanikere osv. til den norske sjøfartsindustrien. Skolebygningene på ca. 10.000 kvadratmeter ble fraflyttet høsten 2012, og eiendommen står nå tom. Det er ikke vedtatt hva eiendommen på til sammen 10 mål skal brukes til videre.

– Det er i utgangspunktet ingen begrensninger når det gjelder utnyttelse av bygningsmassen, sier Sangvik.