- Viktig milepæl passert på Ensjø

På tirsdag åpnet den totalrenoverte Ensjøveien som miljøgate, og markerer et viktig skritt videre i Norges største eiendomsprosjekt.

- Ferdigstillelsen av nye Ensjøveien som miljøgate er en særdeles viktig milepæl i transformasjonen av Ensjø, sier leder Oddvar Svartdal i Foreningen Ensjøbyen, som er en sammenslutning av eiendomsaktørene i området.

Bydelen Ensjø er i ekstrem forvandling fra bil- til boligby. Det er milliardinvesteringer fra blant andre Skanska, Veidekke, Ferd og OBOS i bolig- og næringsbygg.

Norges største
Etter bystyrevedtak i 2004 skal Ensjø transformeres fra bil- til boligby innen 2025.

- Dette er Norges største eiendomsprosjekt, og de neste 10-15 årene skal det bygges hele 7.000 nye boliger i dette området, sier Svartdal.

Det er boliger for et par titalls milliarder, og det bygges også 100.000 m2-areal for nærings, offentlig og allmennyttige formål i sammenheng med boligene.

- Norges ledende boligutviklere er i full gang med salg av sine respektive prosjekter, sier Svartdal, og legger til at det er stor kjøpsinteresse.

Miljøgate
Tirsdag klokken 13.00 åpnet miljøgaten som er ferdigstilt av Bymiljøetaten divisjon Samferdsel. I de foregående årene har man lagt det tidligere høyspent luftstrekket langs Ensjøveien i bakken (2008), og Gladengveien er opprustet (2009).

- Utviklingen av området er fortsatt i en tidlig fase, og miljøgaten er et svært positivt bidrag for å synliggjøre den fremtidige Ensjøbyen, sier foreningslederen.

Miljøgaten har nytt veidekke, nye brede fortau, ny kantstein og et helt eget sykkelfelt i begge retninger.

Ny t-bane
Neste trinn i dette gigantprosjektet er en oppgradering av t-banestasjonen på Ensjø. Stasjonen ble bygget i 1966, og står foran en total renovering. Oppussingen koster over 100 millioner kroner og byggestart er i løpet av høsten. Den nye stasjonen er den andre grunnsteinen i prosjektet som er selve hjertet i den nye Ensjøbyen.