Viktig for forsvaret

- Satsingen i Troms er viktig for Forsvaret. Det sa statssekretær Roger Ingebrigtsen da han åpnet den nye flerbrukshallen til 110 millioner kroner på Skjold.

F2 er den sjette flerbrukshallen som er bygd for Forsvaret og den andre på Skjold. Flerbrukshallene er utviklet i tett samarbeid mellom Forsvarsbygg og Forsvaret, og vant i 2009 Forsvarsbyggs arkitekturpris. De gir økt kapasitet på innendørs, oppvarmede forhold for undervisning, instruksjon, lagring, vedlikehold og trening på alle typer kjøretøyer og utstyr. Hallen inneholder også troppskontor samt fasiliteter for lagring av personlig utstyr.

Samarbeid
- I løpet av de siste årene har Forsvaret investert 1,9 milliarder i midt-Troms – og brukt 9 milliarder på drift. Forsvaret er viktig for regionen – og regionen er viktig for Forsvaret, sa Ingebrigtsen før ha detonerte salutten som markerte den nye flerbrukshallen for åpnet.

- Vi har alltid hatt et godt samarbeid med Hæren på Skjold, og dette flotte nybygget er et nytt eksempel på det. Vi er stolt av dette avanserte bygget som har stilt store krav til Forsvarsbygg både under byggingen og vil gjøre det i alle årene som kommer, sier administrerende direktør Frode Sjursen i Forsvarsbygg.

Gledens dag
Den nye flerbrukshallen har et bruttoareal på 4600 kvadratmeter og har kostet vel 110 millioner kroner.

- Dette er en gledens dag på Skjold. Det har skjedd fantastisk mye positivt her de siste årene og vi ser fram til fortsettelsen. Vi vil berømme det gode samarbeidet med Forsvarsbygg om utviklingen på Skjold, sier plassmajor Kristian Ouren.

Sikkerhet
Entreprenøren Econor AS har hatt ansvaret for å gjennomføre oppdraget med flerbrukshallen. Med base i Tromsø satser de nå tungt i indre Troms. – Satsingen på Forsvaret betyr mye for oss. Spesielt setter vi pris på Forsvarsbyggs strenge krav til vårt arbeid med helse, miljø og sikkerhet, sier daglig leder John-Oskar Nyvoll. Ordføreren i Målselv Viggo Fossum setter pris på utviklingen.

– Vi er i et kjerneområde for verneplikten. Våre soldater som skal ut i tjeneste for landet fortjener de beste forhold, sa Fossum.