F.v. Cato Østerhus (rådgiver Øster Hus), Lars Erik Vinje (daglig leder VestlandsHus), John Mydland (selger EAT Øster Hus), Njål Østerhus (konsernsjef Øster Hus), Arild Sie (daglig leder Øster Hus), Ole Petter Velle (driftsrådgiver VestlandsHus).

VestlandsHus inngår forhandlersamarbeid med Øster Hus

VestlandHus inngår forhandlersamarbeid Rogalandsbedriften Øster Hus, og øker kjedens totalomsetning med en milliard. – Et resultat av et solid forbedringsarbeid og en offensiv vekststrategi, sier daglig leder Lars Erik Vinje. 

Øster Hus er Rogalands største boligbygger, med 110 ansatte og en årlig omsetning på rundt 1 milliard kroner. Virksomheten inngår nå forhandlersamarbeid med VestlandsHus-kjeden.

– Vestlandshus har nå i over et år jobbet hardt med å styrke både merkevaren, produktene og prosessene våre. Vi har rigget for vekst, og er offensive både i jakten på nye, spennende medlemmer og innovative samarbeidspartnere, sier daglig leder i VestlandsHus Lars Erik Vinje.

Vinje (30) overtok som daglig leder i VestlandsHus høsten 2017, og mye er skjedd siden da. Boligbyggeren har inngått samarbeid med blant andre Propr og Futurehome, som er henholdsvis en digital boligmegler og tilbyder av ferdig installerte smarthus. Salgsprosessen er strammet opp, og kjedekontorets rutiner endret.

– Øster Hus og VestlandsHus har begge en lang historie - begge går tilbake til 1974 og har en bred erfaring. Når vi nå bretter opp ermene i VestlandsHus, er det akkurat slike medlemmer vi trenger på laget for å lykkes. Det hadde vi ikke klart uten det gode samarbeidspartnere og det forbedringsarbeidet som VestlandsHus-gjengen har bidratt til det siste året, sier Vinje.

Også daglig leder i Øster Hus Arild Sie ser frem til et fremgangsrikt samarbeid:

– Vi har sett oss om etter et forhandler-samarbeid en stund, slik at vi kan tilby enda større utvalg boliger til kunder som har egen tomt. Det har vært dialog med flere, men VestlandsHus fremsto som den mest innovative og riktigste for oss, forteller Sie.