Vest Tank-saken kan bli utsatt

Eier og styreleder Trond Emblem (51) i Vest Tank har sykmeldt seg og var ikke til stede under rettssaken i Gulating lagmannsrett torsdag.

Forsvarer Per Magne Kristiansen sier til Bergens Tidendes nettutgave at det er usikkert når hans klient kan møte i retten igjen. Emblem skal etter planen forklare seg på mandag. Hvis han da fortsatt er syk, kan saken bli utsatt, ifølge forsvareren.

– Da må retten vurdere om saken skal utsettes eller om saken mot Emblem skal skilles ut som egen sak, slik at denne saken kan fortsette, sier Kristiansen.

Etter planen skulle Emblem allerede ha begynt sin forklaring i retten, men daglig leder Jostein Berland (61) har i stedet vært i vitneboksen.

Emblem og Berland ble i Nordhordland tingrett dømt for mottak av seks skip med forurenset bensin som ble renset ved anlegget i Sløvåg i Gulen i Sogn og Fjordane.

De ble også dømt for å ha satt liv og helse i fare gjennom prosessen som førte til eksplosjonen ved anlegget 24. mai 2007.

Økokrim vil i ankesaken forsøke å få ledelsen ved Vest Tank-anlegget dømt for mottak av giftskipet Probo Emu, noe de ble frikjent for i forrige rettsrunde.

Straffen ble satt til halvannet års fengsel. Rådgiver Karl-Jan Erstad ble dømt til 45 dager betinget fengsel. (©NTB)