Venold kritisk til NRK-dekning

På bloggen sin spør Veidekke-direktør Terje R. Venold seg om NRK er ute etter ”å ta” entreprenøren.

De siste dagene har NRK Dagsrevyen gjentatte ganger hatt innslag om prissamarbeid i asfaltbransjen. I bloggen Terjes Tanker spør Veidekke-sjefen seg hvilken agenda NRK har i saken.

- NRK presenterer saken som ”en ny, alvorlig vending i saken om ulovlig prissamarbeid i asfaltbransjen”, men igjen er det som fremkommer i sendingen slettes ikke noe nytt for offentligheten. Fokuset er ensidig på Veidekke, og alle andre går fri. Da er det vanskelig for meg å ikke stille spørsmål ved om dette nå har gått fra å være en sak der NRK ønsker å avsløre en konkurransesak, til utelukkende å jobbe for å ”ta” Veidekke, skriver Venold.

Han mener også at selskapet ikke har fått muligheten til å benytte seg av tilsvarsretten de har krav på ifølge Vær varsom-plakaten.

- Like etter at NRK Dagsrevyen sendte sine første innslag om denne saken henvendte vi oss til redaksjonen i NRK ved blant andre Stein Bjøntegård for å spørre om hva som var redaksjonens agenda. Bjøntegård ga da klart uttrykk for at NRK ikke var ute etter Veidekke spesielt, men etter å komme til bunns i konkurransesaken. I lys av Dagsrevyens innslag i går, må det være lov til å spørre seg om agendaen har endret seg. Det faktum at NRK Dagsrevyen også velger å sensurere bort de andre fire selskapenes navn i dokumentet som det henvises til (fra konkurransesaken som startet i 2001, der hele bransjen var under etterforskning), styrker ytterligere inntrykket av at agendaen er endret.