Ottersbo pukkverk. Foto: VeidekkeKonsernsjef Jimmy Bengtsson delte ut miljøprisen. Foto: VeidekkeAnleggsleder ved pukkverket, Ketil Oksvold. Foto: Veidekke

Veidekkes skandinaviske miljøpris til Ottersbo pukkverk

Veidekkes skandinaviske miljøpris for 2020 er tildelt pukkverket på Ottersbo i Trøndelag.

Prisen ble delt ut på Veidekkes skandinaviske miljødag onsdag. Denne ble for første gang arrangert digitalt.

- Ottersbo pukkverk har siden 2016 gjennomført en større oppgradering, og er i dag et toppmoderne, miljøvennlig verk. Forbedret logistikk, elektrifisering og økt lagerkapasitet har redusert behovet for transport og flytting av masser. Anlegget er bygget inn under tak, det er godt støyisolert og har aktiv støvdemping, skriver Veidekke i en pressemelding.

- Grundig forarbeid, involvering av ansatte og et tydelig blikk fremover mot Parisavtalen har gjort at dette pukkverket setter en standard som nye pukkverk vil dra nytte av, sa Veidekkes bærekraftsdirektør Catharina Bjerke ved prisutdelingen.

Juryen sier i sin begrunnelse at «vinneren har tenkt banebrytende innen utvikling og drift av pukkverk. De har satset offensivt, og har tatt beslutninger som ikke kommer som en konsekvens av kundekrav, men som rene Veidekke-initiativer. Vinneren har oppnådd stor CO2-reduksjon, og prosjektet posisjonerer Veidekke for leveranser med lavt karbonavtrykk for fremtiden.»

- Det er utrolig gøy å vinne denne prisen, i så hard konkurranse med alle de andre kandidatene. Vi har fått en helt annen og bedre hverdag etter denne omleggingen og oppgraderingen, sier anleggsleder ved pukkverket, Ketil Oksvold, i meldingen.