Veidekke sikret seg storkontrakt i Sverige

Vasakronan har gitt Veidekke oppdrag om å bygge om Sergelhuset i Stockholm.

Sergelhuset består av tre ombyggingsprosjekter, og Vasakronan har gitt Veidekke i oppdrag å bygge om huset mot vender mot Sergels Torg i sentrum av Stockholm. Prosjektet er en totalentreprise i samspill, med en kontraktsverdi på 475 millioner svenske kroner.   

Oppdraget omfatter ombygging og tilbygg av totalt 17.400 kvadratmeter. Bygget skal forvandles til nye og moderne kontorlokaler for å oppfylle forventningene til fremtidige leietakere. Prosjekteringen har startet, og byggestart er i august 2017. Prosjektet skal ferdigstilles sommeren 2020.

Målet med prosjektet er at bygningen skal bli miljøsertifisert i samsvar med LEED Platinum som en langsiktig bærekraftig bygning.

- Vi er glade for og stolte over at Vasakronan har vist oss tillit til å bidra til utviklingen av et spennende og viktig prosjekt som ombyggingen av Sergelhuset. Vi kommer til å utvikle vår involverende arbeidsmåte ytterligere ved å maksimere ICE (Integrated Concurrent Engineering) i både prosjektering og produksjon for å sikre bedre kvalitet, tryggere bygg med høy produktivitet og fornøyde medarbeidere, sier Sture Nilsson, regionsjef i Veidekke Entreprenad.