Regionvegsjef Helge Eidsnes (t.v.) gratulerer konsernsjef Arne Giske i Veidekke med den største vegkontrakten så langt i Statens vegvesen. Foto: Geir Brekke /Statens vegvesen

Veidekke signerte tidenes veikontrakt

Regionvegsjef Helge Eidsnes og konsernsjef Arne Giske i Veidekke har signert den største veikontrakten i Statens vegvesen.

Kontrakten på strekningen mellom Svegatjørn i Os og Fanavegen i Bergen omfatter det meste av veilengden på prosjektet E39 Svegatjørn–Rådal, og har en verdi på knappe 2,3 milliarder kroner.

- Kontrakten har stor samfunnsmessig betydning, både lokalt, regionalt og nasjonalt, sa regionvegsjef Helge Eidsnes i samband med signeringa 28. august.

Prosjektet inngår i arbeidet med utvikling av ferjefri E39, og gir samstundes moderne motorveistandard mellom Bergen og Os.

Kontrakten Svegatjørn–Fanavegen gir tilsammen rundt 23 km med tunnel – det meste med to løp parallelt. Det betyr utsprenging av 1,8 mill. kubikk med tunnelmasse.

Byggestart for denne kontrakten er 1. oktober. Fra før er det tildelt kontrakt til Implenia på nordre delen av prosjektet, Rådal–Nordås–Flyplassvegen. Her er det planlagt markering av byggestart 3. september.