Veidekke har bygget betongtårnene på brua. Nå har de satt fram et krav på 150 millioner kroner for endringer i jobben som er utført og tilleggsarbeider som kom til. (Arkivfoto)

Veidekke krever 150 millioner ekstra for Hardangerbrua

Veidekke bygget brotårnene på Hardangerbrua. Nå krever de 150 millioner ekstra for betongarbeidet.

Det er Bergens Tidende som melder dette. Kommunikasjonssjef Helge Dieset i Veidekke sier til Bergens Tidende at slike krav blir begrunnet med endringer i jobben som er utført og tilleggsarbeider som kommer til.

- Kravet er sammensatt av en rekke forhold, og vi konstaterer at de bestrides av motparten. Dessverre oppstår iblant slike situasjoner med komplekse prosjekter. Dette var et prosjekt med veldig komplekse løsninger med høye brotårn, broportaler og forankring av brokabler, sier Dieset til avisen.

Prosjektkleder i Statens vegvesen, Bente Johnsen Aase, bekrefter over for Bergens Tidende at Veidekke presenterte kravet tidlig i år.

- Veidekke har nå tatt ut stevning og vi jobber akkurat nå med å svare på kravet, sier hun til avisen.

Aase mener at selv om Statens vegvesen skulle havne i en situasjon der noen ekstraregninger må betales, vil totalprisen for Hardangerbua ikke overstige styringsrammen for prosjektet på 2,7 milliarder kroner.

Styreformann i Hardangerbrua A/S, Einar Lutro, sier det vil bli nødvendig å forlenge nedbetalingstiden dersom kravet fra Veidekke når frem.