Skolen er bygget i fire etasjer – som totalt rommer 9.215 kvadratmeter (BTA).1. februar kunne Ullensaker kommune signere overtakelsespapirene - noe som også markerte oppstart av leie- og driftsperioden. Fremme fra venstre; enhetsleder Kirsten Sannerhaugen i Ullensaker kommune, kommunaldirektør Inger Kronen Tveranger i Ullensaker kommune, daglig leder Birte Almeland i Skuleplass AS og prosjektleder Jørn Aaltvedt i Veidekke Entreprenør. Bak fra venstre; prosjektleder Tom Runar Lier i Ullensaker kommune, leietakerombud Oddbjørn Skovseth fra Svendby Bygg Consult, rektor Karen Marie Løberg ved Gystadmarka ungdomsskole, juridisk rådgiver Kjell-Andre Honerud fra DLA Piper, avdelingsleder Erik Økland i Veidekke Entreprenør og eiendomsforvalter Siw Kristin Henriksen i Ullensaker kommune.En egen tribune fra skolen ut mot fotballbanens kortside, med 1.000 sitteplasser, samt et servicebygg tilknyttet fotballbanen, er også en del av utbyggingsprosjektet.

Veidekke har levert OPS-skole til Ullensaker kommune - mandag tas den i bruk

Torsdag signerte Ullensaker kommune overtakelse av en ny ungdomsskole levert av Veidekke gjennom OPS-selskapet Skuleplass AS på Jessheim. Mandag får flere hundre elever og lærere i byen ta i bruk den cirka 9.000 kvadratmeter store ungdomskolen på Gystadmarka.

1. februar kunne Ullensaker kommune signere overtakelsespapirene - noe som også markerte oppstart av leie- og driftsperioden.

Fremme fra venstre; enhetsleder Kirsten Sannerhaugen i Ullensaker kommune, kommunaldirektør Inger Kronen Tveranger i Ullensaker kommune, daglig leder Birte Almeland i Skuleplass AS og prosjektleder Jørn Aaltvedt i Veidekke Entreprenør.

Bak fra venstre; prosjektleder Tom Runar Lier i Ullensaker kommune, leietakerombud Oddbjørn Skovseth fra Svendby Bygg Consult, rektor Karen Marie Løberg ved Gystadmarka ungdomsskole, juridisk rådgiver Kjell-Andre Honerud fra DLA Piper, avdelingsleder Erik Økland i Veidekke Entreprenør og eiendomsforvalter Siw Kristin Henriksen i Ullensaker kommune.

Skolen er realisert i en av landets raskest voksende byer, Jessheim i Ullensaker. På få år har folketallet steget kraftig i Jessheim, og behovet for nye skoler er en konsekvens av denne veksten.

OPS
Den nye skolen er dimensjonert for hele 750 elever - og mandag 5. februar skal 304 elever ta den nye skolen i bruk.

Kommunen har i sine valg hatt stort fokus på å velge pedagogisk gode og arealeffektive løsninger, som skal legge minst mulig beslag på ubebygd kommunal grunn. Som en del av dette er det valgt å bygge skolen i fire etasjer – som totalt rommer 9.215 kvadratmeter (BTA).

Skolen er bygget gjennom et såkalt OPS-prosjekt (Offentlig-privat samarbeid) - som innebærer at Veidekke både finansierer, utvikler, prosjekterer, bygger og drifter skolen. 

Det er Skuleplass AS som er den formelle utbyggeren av OPS-prosjektet, som er eid av Veidekke. Prosjektet er bygget av Veidekke Entreprenør i en totalentreprise, og entreprisen har en verdi på cirka 230 millioner koner (eks. mva.).

Beslutningen om å bygge skolen kom i mai 2013, og i oktober 2014 fattet kommunen vedtak om at byggingen av ungdomsskolen skulle gjennomføres som en OPS modell. Kontrakten med Veidekke-eide Skuleplass ble signert i januar 2016, og kontrakten inneholdt blant annet design, prosjektering, utbygging samt forvaltning, drift, vedlikehold, i tillegg til service og renhold av bygget. Skuleplass skal drifte og leie ut skolen til kommunen i en periode på 25 år.

Utbyggingsarbeidene tok til 8. februar 2016 og 1. februar 2018, knapt to år senere, kunne kommunen signere overtakelsespapirene - noe som også markerte oppstart av leie- og driftsperioden.

Prosjektet ble ferdig både i henhold til pris og tid.

- Vi er meget godt fornøyd med prosessen og resultatet, sier prosjektleder Tom Runar Lier i Ullensaker kommune til Byggeindustrien.

Arkitekt for prosjektet er Arkitektgruppen Lille Frøen.

I fjor høst leverte Veidekke, sammen med Veidekke-selskapet Seby, også en annen stor OPS-skole i samme kommune – gjennom Jessheim Videregående skole for Akershus fylkeskommune.

Plassert på Gystadmarka
Den nye skolen er plassert i et stort utbyggingsområde i kommunen - Gystadmarka er en ny bydel som etter hvert skal huse rundt 10.000 personer.

Skolen ligger ved idrettsarenaene på Jessheim med fasiliteter som fotball, friidrettsanlegg og flerbrukshall. En egen tribune fra skolen ut mot fotballbanens kortside, med 1.000 sitteplasser samt et servicebygg tilknyttet fotballbanen, er også en del av utbyggingsprosjektet.

Det er et ønske at skolen skal vise vei for fremtidige skoler og er et senter for IKT løsninger i skolen. Elevene i Ullensaker har tatt i bruk iPader og på Gystadmarka ungdomsskole er det lagt ekstra godt til rette for å bruke iPadene i undervisningen. Dette skal bli den første ungdomsskolen i landet som tar i bruk løsningen med interaktive tavler og bruken av iPader i alle undervisningsrom.

Åpner fredag
Offisiell åpning av skolen skjer fredag 2. februar, og lørdag 3. februar har skolen et eget arrangement for de nye elevene som skal starte her og deres familier.

Byggeindutrien kommer tilbake med en større presentasjon av bygget i vår neste utgave.