Illustrasjon: Arkitektgruppen Drammen AS

Veidekke bygger velodrom og næringsbygg i Asker

Veidekke har fått i oppdrag av Norges Cykleforbunds Kompetanse­senter og Nordr å bygge en velodrom og et næringsbygg med ungdomsskole, barnehage, kontorer og næringsarealer i Asker kommune.

De to oppdragene er begge total­entrepriser på henholdsvis 158 og 189 millioner kroner uten merverdiavgift for velodromen og næringsbygget, skriver Veidekke i en pressemelding.

Prosjektet har fått navnet Asker Velo, og blir på totalt 15.700 kvadratmeter BTA med universell utforming, beliggende i forlengelse av dagens idrettsanlegg på Risenga. Velodromen bygges med en kombinert flerbrukshall for kommunale formål i midten, og den oppbygde sykkelbanen rundt får en indre baneomkrets på 200 meter. Næringsbygget på seks etasjer skal inneholde to etasjer med to private ungdoms­skoler, to etasjer med kontorlokaler, en etasje med barnehage og en etasje med næringsareal.

- Vi har utviklet prosjektet siden høsten 2019 i fellesskap med Nordr og Norges Cykleforbunds Kompetansesenter for å få det realisert sammen med leietakerne i næringsbygget. Asker kommune har også bidratt på en svært positiv måte for å få dette flotte prosjektet realisert. Nå gleder vi oss til å komme i gang med byggearbeidene om noen få uker, sier distriktsleder Gro Brathovde i Veidekke Bygg Buskerud i meldingen.

- Dette er Nordrs første kontrakt på næringsbygg etter etableringen første september, og følger vår strategi om å fortsatt utvikle attraktive næringsprosjekter i Oslo-regionen, sier Sverre Stræth, direktør for næringsbygg i Nordr.

Byggestart blir allerede i løpet av oktober. Skolen og barnehagen skal stå klare til skolestart i august 2022, mens resten er planlagt ferdigstilt høsten 2022.