Ill. Aberdeen Standard Investments

Veidekke bygger utleieleiligheter for Aberdeen i Göteborg

Veidekke skal bygge 160 utleieleiligheter i Sisjödal i Göteborg for Aberdeen Standard Investments.

Prosjektet er en totalentreprise som omfatter fire bygninger. Kontraktssummen er på 208 millioner kroner, og første innflytting er beregnet til august 2022.

- Sisjön-prosjektet ble utviklet og projisert av Veidekke Entreprenad i samarbeid med Nordr Eiendom (tidligere Veidekke Eiendom), som siden solgte sin del av prosjektet til Aberdeen Standard Investments. Med byggetillatelse og avrop for de 160 leilighetene på plass, er det nylig startet produksjon i prosjektet, heter det i en pressemelding.

– Vi gleder oss til å jobbe med Aberdeen Standard Investments, som er en ny kunde for oss, sier Christer Carlberg, avdelingsleder i Veidekke Bygg Väst, som skal oppføre prosjektet.
– Sammen skal vi vil bygge et prosjekt i toppklasse, som jeg er sikker på at blir starten på nye samarbeid. Sisjön-prosjektet bygges i konsortium mellom vår bygg- og anleggsvirksomhet og Veitech, og slike samarbeid er nettopp en av styrkene til Veidekke, sier Carlberg i meldingen.

Sisjödal er et større utviklingsområde mellom Sandsjöbacka naturreservat og Sisjöns handelssentrum sørvest i Göteborg. Fullt utbygd vil området inneholde om lag 550 boliger.

– Utleieprosjektet i Sisjödal passer godt overens med det vi er ute etter: Moderne leiligheter i attraktive områder rundt de store byene, med nærhet til service og kommunikasjon, og der prosjekteringen er gjennomført ut fra hensyn til langsiktig forvaltning, som resulterer i miljøeffektive eiendommer. Vi setter pris på muligheten til å gjennomføre dette prosjektet i samarbeid med Veidekke Entreprenad, sier Magnus Kenning, som er transaksjonsansvarlig i Aberdeen Standard Investments.