Illustrasjon: Halden Kommunale Pensjonskasse

Veidekke bygger om Halden Storsenter

Veidekkes datterselskap Øst AS har av Halden kommunale pensjonskasse fått i oppdrag å bygge om Halden Storsenter.

Det tidligere kjøpesenteret skal bli et kultur- og flerbrukshus for byens innbyggere med blant annet kinosenter og bibliotek. Kontrakten er en totalentreprise verdt nær 130 millioner kroner uten merverdiavgift, skriver entreprenøren i en pressemelding.

Oppdraget omfatter detaljprosjektering og ombygging av Halden Storsenter fra kjøpesenter til flerbrukshus med kino, bibliotek, familiens hus, Halden frivillighetssentral, ungdomsklubb, Edderkoppen Gavemakeri og driftsfunksjoner.

Det totale arealet som skal ombygges utgjør i overkant av 11.500 kvadratmeter BTA, av dette utgjør kinoen 1.500 kvadratmeter med tre moderne saler.

- Vi takker så mye for tilliten og ser fram til å komme i gang med byggearbeidene om noen uker. Det er en stor glede og en ære å få et slikt oppdrag som vil bety så mye for mange av Haldens innbyggere når det står ferdig. Dessuten var det Veidekke som bygde Halden Storsenter for over 20 år siden, og da er det veldig hyggelig at vi som lokal aktør nå tar ombyggingen også, sier daglig leder Bård Degnes i Veidekkes datterselskap Øst AS i meldingen.

Byggearbeidene starter i løpet av september med planlagt ferdigstillelse i oktober 2021.