Veidekke bygger nye Landøya skole i Asker

Asker kommune skrev torsdag kontrakt med Veidekke Entreprenør om oppføring av nye Landøya ungdomsskole i Asker.

Kontrakten er en totalentreprise verdt 210 millioner kroner ekskl. mva.

Veidekke har fått oppdraget etter å ha vunnet konkurransen om beste design- og løsningsforslag i februar i år. Etter gjennomført samspillfase med Asker kommune har partene i dag skrevet totalentreprisekontrakt om bygging av nye Landøya skole.

Den nye ungdomsskolen skal huse 540 elever fra åttende til tiende skoletrinn. Skolen blir på totalt 9.400 m 2 med undervisningsarealer, flerbrukshall og lokaler for sambruk og kultur. Veidekkes oppdrag innebærer også rivning av eksisterende skolebygg og Landøya bad, samt opparbeidelse av utomhusarealene rundt skolen.

- Gode skolebygg er noe av det viktigste vi kan bygge, og vi er svært godt fornøyd med å ha vunnet konkurransen om dette oppdraget. Vi gleder oss over å ha fått tillit fra Asker kommune og til å fortsette det gode samarbeidet vi har hatt i samspillsfasen. Nå skal vi og våre underentreprenører gjennomføre prosjektet på en best mulig måte i felleskap med kommunens team, sier distriktsleder Sverre Liavaag i Veidekke Entreprenør i en melding.

Byggearbeidene starter første januar, og den nye skolen skal stå ferdig til skolestart høsten 2018.