Illustrasjon: UNO design & arkitektur AS

Veidekke bygger for Coop på Finnsnes

Coop har engasjert Veidekke Entreprenør til å bygge ny butikk på Finnsnes.

Kontrakten har en verdi på 61 millioner kroner eksklusiv moms, og byggestart er i februar 2018.

Det nye bygget på 3.850 kvadratmeter og skal huse en Extra-butikk, samt utleielokaler til annen virksomhet. Butikken skal etter planen åpne i november. Tiltakshaver er Sjøgata 42 AS, som er eid 50/50 av Coop Norge Eiendom AS og Coop Nord SA. Extra-kjeden teller nå over 380 butikker, og er den lavpriskjeden som har vokst mest i det norske markedet de siste årene.

- Vi gleder oss til å kunne åpne nok en Extra-butikk for våre kunder, som er de som eier Coop. Dette blir vår storstue på Finnsnes som vi kan være stolte av. Kombinasjonen av lave priser og stort utvalg har vært en vinneroppskrift over hele landet og vi forventer at kundene vil ta butikken godt imot, sier driftsdirektør Raymond Kristiansen i Coop Nord i en pressemelding.

Coop kjøpte brannstasjonstomta i Olderhamna fra Lenvik kommune våren 2016. Prisen de betalte for eiendommen var 21 millioner kroner, to millioner kroner under takst.

- Vi har jobbet med planene i lengre tid, hvor det har vært viktig for oss å komme frem til en arkitektur som vil gli inn i omgivelsene. Det er landet på bruk av «tidløse», slipte betongelementer, noe som også kommunen er godt fornøyd med. Vi har hatt et godt samarbeid og valgt å legge noen ekstra kroner i arkitekturen. Vi bygger tross alt en butikk som skal stå i mange år fremover, sier Kristiansen.

Byggeprosjektet startet som en samarbeide mellom Block Berge i Stavanger og Sjøgata 42 AS, men etter omorganisering av Block Berge fra 1. januar 2018 fortsatte samarbeidet i regi av Veidekke Entreprenør Avd. Agder.

- Rammesøknaden er sendt til Lenvik Kommune og vi forventer at starte rivning av den eksisterende bygningsmasse i månedsskiftet februar mars. Bygget installeres med fjernvarme, men vil kun i en kort periode være avhengig av ekstern varmetilførsel, idet varmegenerering fra kjøl/frys vil bli anvendt til oppvarmning av hele bygget samt snøsmelting i inngangsparti og varemottak, sier Eiendomssjef i Coop Norge Eiendom AS Kenneth D. Terkelsen.