Veidekke bygger 138 boliger på Løren i Oslo

Veidekke Entreprenør har inngått avtale med Lørenvangen Utvikling AS, som eies 50-50 av OBOS Nye Hjem og Veidekke Eiendom, om bygging av andre byggetrinn av boligprosjektet Gartnerkvartalet.

Byggetrinnet består av to bygg med totalt 138 boliger, garasjekjeller, samt næringslokaler. Samlet salgsverdi på boligene er cirka 670 millioner kroner, melder Veidekke i en pressemelding.

Gartnerkvartalet er forlengelsen av prosjektet Gartnerløkka, og vil når det står ferdig bestå av rundt 540 boliger i syv boligblokker fordelt på flere byggetrinn. Samlet salgsverdi for boligene i Gartnerkvartalet blir på rundt 2,5 milliarder kroner. Salget har vært meget godt, og de tre første byggene er nå nesten utsolgt. Byggingen er igangsatt på de to første byggene, og her flytter de første beboerne inn i løpet av sommeren 2018.

De syv blokkene blir plassert rundt en stor, solfylt gårdspark på nesten 10 mål som en grønn lunge beplantet med busker, trær og parsellhager. Det tilbys et bredt utvalg av 2 -, 3-, og 4-roms leiligheter, der de fleste leilighetene i første etasje får romslige terrasser, noen med egen hageparsell.

Som en forlengelse av det grønne preget blir det montert levende plantevegger i alle inngangspartier som både skaper trivsel og bedre innemiljø. Dette er så vidt vi er kjent med det første nye boligprosjektet med slik plantevegg i Norge.

Det gode salget på Gartnerkvartalet har fremskyndet planleggingen av Lørenvangen Utviklings neste trinn på tomten på Løren. Bygg 5 er nå rammesøkt og legges ut for salg i disse dager. Bygg 6-8 rammesøkes sommeren 2017.