Varsler lokale oversvømmelser

I Bergen jobber både brannvesen, Sivilforsvaret og politiet på spreng etter den kraftige nedbøren onsdag. NVE varslet onsdag kveld om fare for lokale oversvømmelser i Hordaland og Sogn og Fjordane.

Norges vassdrag- og energidirektorat (NVE) holder øye med hele Sør-Norge ettersom bygevær som stryker over området.

Onsdag kveld kom direktoratet med et varsel om lokale oversvømmelser i Hordaland og Sogn og Fjordane.

- I Hordaland og Sogn og Fjordane ventes fortsatt enkelte intense byger utover kvelden og natten. Vannføringen i bekker og mindre vassdrag kan øke raskt med fare for lokale oversvømmelser. Bratte sideelver og urbane områder er spesielt utsatt. I enkelte breelver er det allerede vannføring omkring femårsflom, skriver NVE i en pressemelding.

Foreløpig har ikke politiet fått melding om noen ulykker i Bergen, men det har gått to små ras i Åsane. Det skal ikke være noen materielle skader.

- Avløpssystemet under veiene har fått en total metning. Vi har fått veldig mange meldinger om kumlokk som spretter opp, vannansamlinger ved tunneler og lignende, sier operasjonsleder Ragnar Lyssand i Hordaland politidistrikt til NTB.
I Laksevåg begynte problemene allerede ved 13-tiden onsdag.

- Her har vi måttet fjerne 25 biler, to biler som sto inne i et parkeringshus måtte vi gi opp ettersom det var for mye vann der. Sivilforsvaret er innkalt for å hjelpe til, og forsikringsselskaper har tilkalt restverdiselskapene sine, sier Lyssand til NTB.

Politiet i Hordaland anmoder nå bilister til å vise aktsomhet på grunn av store vannansamlinger.

Fra torsdag kveld/natt ventes igjen store nedbørsmengder i området.