Varmepumpetest: Panasonic best i Norden

SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut har testet Panasonics nye flaggskip-varmepumper. Dommen er at ingen modeller på markedet er like energieffektive eller har større potensiale til å senke strømregningen.

I tillegg er Panasonics løsninger nesten fem ganger mer effektive enn tradisjonelle oppvarmingsløsninger basert på strøm, melder selskapet i en pressemelding.

De nyeste modellene i Panasonic flaggskip-system har vært gjennom en omfattende test hos SP der man blant annet har undersøkt produktenes årlige COP (Coefficient Of Performance). Tallet fra denne testen representerer hvor mange kW energieffekt som produseres per tilført kW forbruk.

Modellene ble testet i de tre svenske byene Malmø, Borås og Luleå for å dekke de regionale klimaforskjellene. Panasonics varmepumper fikk den høyeste rangeringen av alle pumper testet til nå i samtlige byer.

Modellene ble kjørt gjennom SPs 4965-testmetode og COP ble målt til 4.63 i Malmø, 4.13 i Borås og 2.53 i Luleå. Testresultatene vil innen kort tid bli publisert på hjemmesiden til den svenske Energimyndigheten.

Nordisk produktsjef i Panasonics enhet for kjøling og oppvarming er svært tilfreds:

- Vi er naturligvis svært fornøyde med testresultatene. Vårt nye flaggskip-system er skreddersydd det nordiske barske klimaet på grunn av den kraftige ytelsen de leverer, noe disse uavhengige testene bekrefter. Viktig her er varmepumpenes evne til raskt å levere luftstrømmer som effektivt varmer opp hjemmet. Modellene i denne porteføljen er blant de mest solgte i Norden noensinne. Det bekrefter kvalitet og kundetilfredshet, sier Sofia Törnlöf.