Fra venstre maskinselger Kjetil Deinboll i Pon Equipment, Tommy Jensen, Alfred Bakken, Morten Dahl, Tom Wigdal, Lasse Kjøsterud og Ole Blakisrud i Utleiesenteret.

Utleiesenteret handler elektriske gravemaskiner

Utleiesenteret har signert opsjonsavtale med Pon Equipment på fem elektriske gravemaskiner.

Utleiesenteret tror de utslippsfrie maskinene kommer til å bli spesielt attraktive på anleggsplassene i sentrum av byene på Østlandet.

– Flere og flere av våre kunder spør etter elektriske gravemaskiner, og nå kan produsentene endelig levere. Det er bra, for flere av våre kunders oppdragsgivere kommer etter hvert til å kreve et utslippsfritt alternativ også når gravejobben skal utføres, sier slags- og marekdssjef Morten Dahl i Utleiesenteret i en pressemelding.

Tre av maskinene er 10-tonnere, to er 20-tonnere. Dahl håper å få levert de fem maskinene så raskt som mulig.

– Leveransen vil styrke Utleiesenterets posisjon som et grønt og miljøvennlig utleieselskap i bygg- og anleggsbransjen, tror han.

Maskinene til Utleiesenteret er Pon Equipments andre generasjon batterielektriske gravemaskiner.

Maskinenes elektriske drivlinje og komponenter er videreutviklet og optimalisert fra F-serien, og de har også den smarte energieffektive next-gen hydraulikken.

– Det er spennende at Utleiesenteret har valgt et grønt fokus, og ønsker å satse på batterielektriske maskiner fra Z-line serien, uttaler Eivind Hafslund, prosjektleder for spesialprodukter hos Pon Equipment Norge i meldingen.

– Med mulighet for hurtiglading fra CCS hurtiglader, sikres rask lading og kompatibilitet med de fleste hurtigladere i markedet, sier Hafslund.

Utleiesenteret AS, som har hovedkontor i Drammen, og avdelinger i Kongsberg, Oslo og på Gardermoen, er en av de største aktørene innen utleie til bygg og anlegg på Østlandet med 85 ansatte og nærmere 400 millioner kroner i omsetning. Konsernet har i dag over 1.000 lifter og 500 anleggsmaskiner til utleie.

Avtalen er inngått med forbehold om at søknaden om ENOVA-støtte godkjennes.