Prosjekteringsleder Helge Blindheim i Veidekke AS som gir en uttalelse i pressemeldingen. Her står han sammen med Arne Vallestad, Daglig leder i Protan Bergen AS.

Utgivelse av tak-bok gir seminarsuksess

Tidligere i høst lanserte Protan en bok med beskrivelsestekster for isolering og tekking av tak. Nå følger takselskapet opp med takseminarer i de største byene. Neste stopp er Oslo og Trondheim.

Boken med beskrivelsestekster har som formål å forenkle beskrivelser av løsninger for tak og membranarbeider, og ble nylig sendt til rådgivende ingeniører, arkitekter og konsulenter over hele landet. Protan følger i disse dager opp ved på å arrangere takseminarer rundt om i landet, ment som en ytterligere fordypning i de mest sentrale temaene i beskrivelsestekstene. Protan har blant annet hentet inn juridisk ekspertise for å se nærmere på ansvar og risiko med beskrivelser for bygg, anlegg og installasjoner.

- Tekstene i boken er basert på NS 3420 og nøye tilpasset Plan- og bygningsloven og gjeldende tekniske forskrifter. De er bygget opp etter bygningsdelstabell NS 3451 og tanken er at både byggherrer, entreprenører, rådgivende ingeniører, arkitekter og konsulenter skal få en enklere jobb, sier Bjørn Nordseth, produktsjef i Protan og en av forfatterne bak boken.

Protan har gjennomført seminarer i Bergen, Stavanger og Tromsø med fulle hus. Interessen er stor, særlig blant arkitekter og rådgivende ingeniører, og tilbakemeldingene har vært gode.

Prosjekteringsleder Helge Blindheim i Veidekke AS deltok på seminaret i Bergen. Han mener seminaret gir betydelig faglig verdi.

- Dette er et av de beste seminarene arrangert av en takprodusent som jeg har deltatt på. Det var usedvanlig bra med en god teknisk gjennomgang. Jeg er spesielt begeistret for innlegget om byggetidstekking (2X -tekking). Jeg ønsker å bruke kunnskapen fra seminaret internt i Veidekke, bransjen har stort behov for kunnskap om beskrivelsestekster. Dette viser at Protan ligger i fremste rekke i bransjen og har med sin kompetanse vært en viktig samarbeidspartner over mange år, sier Blindheim

Seminarene har hittil vært så populære at Protan har måttet øke kapasiteten. Når Oslo (4. november) og Trondheim (11. november) står for tur er det oppgradert til større konferanserom på grunn av den store pågangen. Skal vi tro takselskapet har de ingen planer om å stanse påmeldingen. – Her er det plass til alle som vil lære, sier Terje Lyshaug, Salgssjef Tak og Membraner i Protan AS.

Særlig har ulike tema om grønne tak og vakuumløsning falt i smak hos deltakerne. Dette er takløsninger som berører alle parter fra byggherre til utførende. Vi har hatt stort engasjement blant deltakerne og fått noen interessante diskusjoner om riktige beskrivelser for takløsninger. Det er både lærerikt og inspirerende for Protan, forteller Lyshaug.

Protan har gjennomført seminarer i Bergen, Stavanger og Tromsø med fulle hus. Interessen er stor, særlig blant arkitekter og rådgivende ingeniører. Takselskapet minner om at det fortsatt er ledige plasser og henviser til www.protan.no/takseminar for mer informasjon og påmelding.