Finansminister og Frp-leder Siv Jensen vil ikke svare på om hun støtter økt drivstoffavgift. Arkivfoto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Usikkert om Frp støtter økt drivstoffavgift

Finansminister Siv Jensen (Frp) vil ikke svare på om hun støtter Venstres krav om økt drivstoffavgift. Nå reiser hun og Venstre-leder Trine Skei Grande til Canada for å se hvordan grønt skatteskifte fungerer i praksis.

– Nå tenker jeg at vi først skal reise på vår tur. Høste erfaringer, så skal vi lage statsbudsjett etterpå. Hva som kommer i statsbudsjett for 2017 er for tidlig å si, sier Jensen til NRK.

I slutten av juli ble det kjent at de to partilederne har inngått et kompromiss om høyere avgifter på forurensende forbruksvarer, og at inntekten fra forurensings-avgiftene deles ut i form av skattelette, ifølge VG. Det grønne skatteskiftet innebærer også høyere avgifter på bensin og diesel.

Men tirsdag vil ikke Jensen svare på om hun går med på å øke drivstoffavgift. Samme dag reiser Jensen og Venstre-leder Trine Skei Grande til provinsen British Columbia i Canada for å lære mer om hvordan de kan innføre høyere avgifter på forurensende forbruksvarer.

– Frp er for prinsippet om at forurenser skal betale. Så er det mange måter å finne løsninger på dette på, sier Jensen.