Ulvatne skal lede Backe-selskap

BackeGruppen skal etablere nye selskaper i Stavanger, Bergen og Trondheim. Etableringen vil skje i løpet av 2008-09. Med på satsingen er Sven Chr. Ulvatne (47), nåværende adm. dir. i NCC Construction.

- Det er spennende tider for BackeGruppen. Vi satser offensivt i entreprenørmarkeder langs kysten, og først i Stavanger, der vi har vært så heldig å få Sven Chr. Ulvatne til å lede satsingen. Han er godt kjent med det lokale entreprenørmarkedet på Sør-Vestlandet, og kan ivareta BackeGruppens tradisjoner med sterk lokal forankring, sier administrerende direktør, Peder B. Backe. (Backe på bildet sammen med konserndirektør entreprenør Kurt Opseth i BackeGruppen. (fotograf©Werner Anderson)).

BackeGruppen har i 60 år hatt en ledende rolle i bolig- og næringsbyggmarkedet på Østlandet. Nå utvider de nedslagsfeltet sitt.

Ulvatne blir daglig leder i Stavanger-selskapet
Ulvatne har jobbet sju år i NCC, hvor han de siste fire årene har vært toppsjef. Ulvatne er også medlem av konsernledelsen i NCC AB. Han fratrer stillingen senest 23. februar 2008. Arbeidet med å finne en etterfølger har startet.

- Sven Christian har ledet NCC til en sterk posisjon i det norske markedet, og det er derfor leit at han forlater oss. Jeg har likevel forståelse for hans ønske om å komme nærmere sin familie og sine venner i Stavanger, sier Olle Ehrlén, konsernsjef i NCC.

- En viktig årsak til jobbskiftet er at dette gir meg muligheten til å arbeide i Stavanger-regionen. Da kommer jeg nærmere hjemmet som gir meg mulighet til å pleie familie og venner på en måte jeg har savnet alle disse årene, sier Ulvatne til bygg.no. De siste årene i NCC har han vært ukependler.

Etableringen av Stavanger-selskapet vil skje i løpet av 2008.

Bergen og Trondheim
Ved siden av etableringen i Stavanger er selskapet samtidig i gang med å etablere virksomhet i Bergen og Trondheim.

Peder B. Backe sier til bygg.no at nysatsingene fortrinnsvis ikke skal skje gjennom oppkjøp, som tidligere ofte har vært praksis i BackeGruppens ekspansjoner.

- Dages gode marked gjør at vi først og fremst ønsker å etablere nye selskaper, og hente inn dyktige folk til å bygge dem opp, sier Backe. Han utelukker likevel ikke oppkjøp av virksomheter i Bergen eller Trondheim dersom det riktige tilbudet skulle komme.

Når virksomhetene i disse byene etableres, kommer mye an på når de får inn dyktige folk til å lede selskapene.

- Vi ønsker å rekruttere nøkkelpersoner som i samarbeid med oss vil starte opp selskapene. Rette kandidater vil kunne bli medeier i det lokale datterselskapet. BackeGruppen har alltid vært opptatt av lokal forankring, og som norsk entreprenør kjenner vi byggmarkedet godt og betydningen av å ha gode relasjoner mot lokale kunder og leverandører. Vi ønsker å være en bidragsyter til lokal næringsutvikling og ivareta norske arbeidsplasser, fremhever Backe.

Han mener det ikke er umulig å finne gode folk i dagens stramme marked

- Det finnes mange dyktige personer der ute, mener Backe.

Han sier det er vanskelig å spå hvor store selskapene vil bli i de ulike regionene, men mener det er fullt mulig å bygge opp virksomheter som omsetter for mellom 200-500 millioner kroner i de store byene.

BackeGruppen omsatte i fjor for 2,2 milliarder kroner og har 850 ansatte. Selskapet ble etablert for over 60 år siden og har hele veien vært norsk eid. BackeGruppen består av åtte lokale selskaper og tilbyr entreprenørtjenester innen boligbygging, næringsbygg og prosjektutvikling. Administrerende direktør i BackeGruppen, Peder Backe, er i dag styreleder i Byggenæringens Landsforening (BNL) og medlem av arbeidsutvalget i Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO).