Ibestadtunnelen i Troms. Foto: Google Maps

Tunnelen fylles av sjøvann etter asfaltering

Ibestadtunnelen mellom Rolla og Andrøja i Troms fylles av så mye sjøvann at bilene ruster. Etter at tunnelen fikk ny asfalt, har man slitt med lekkasjer og dårlig drenering, hevder ordføreren i Ibestad.

Det skriver bladet Nordlys i en artikkel på sine nettsider.

Tunnelen i Ibestad kommune er 3,3 kilomter lang, og på det dypeste er den 112 meter. Tunnelen fikk ny asfalt i 2013, og bilistene har siden da slitt med oppsamlet saltvann i bunnen av tunnelen, skriver nordlys.no.

– I fjor fikk vi ny asfalt i tunnelen, og like etterpå opplevde vi at det begynte å komme sjøvann ned fra taket, sier ordfører Dag Sigurd Brustind til bladet.

Dyrt problem

Ifølge ordføreren er dreneringen av tunnelen for dårlig til at vannet renner ut, og en salt suppe samler seg derfor i veien.

– Det skal litt til å få vannet til å forsvinne, og det er ikke god nok drenering i bunnen av tunnelen. Dermed må bilene kjøre rett gjennom denne grøten, og det er ikke heldig.

Brustind sier at Ibestad kommune har tatt kontakt med både Statens Vegvesen og Troms fylkeskommune for å løse problemene i tunnelen.

– Det handler om penger. Fylket har bevilget noen penger til å utbedre dreneringa på bunnen, men det vil ikke løse problemet med lekkasjen uansett. Man må stoppe vannet, og ikke bare sørge for drenering, men så lenge det ikke finnes penger så kan ikke noe gjøres, sier Brustind.

– Ingen sammenheng

Byggeleder Jan Lind i Statens Vegvesen bekrefter overfor Nordlys at det er pengene og midlene det står på

– Fylket vårt er jo ikke det rikeste, og hadde vi hatt penger til å fikse dette umiddelbart så skulle vi gjort det, sier Lind.

Byggelederen avkrefter at lekkasjene har en sammenheng med asfalteringen.

– Det har ingen sammenheng med asfalteringa som ble gjort i fjor. Lekkasjene har bare blitt mer synlige ettersom det har blitt slett og fint nede i tunnelen.