Truls Torp Karlsen vant MasterChef 2020. Foto: Dplay TVNorge

Truls Torp Karlsen fra Norconsult vant årets MasterChef

Norconsults Truls Torp Karlsen (29) kunne onsdag kveld dra i land seieren i norske MasterChef 2020.

Til daglig jobber ingeniøren  som rådgiver på kaianlegg ved Norconsult sin avdeling for havner i Sandvika.

Karlsen var en av 16 hobbykokker som slapp gjennom det trange nåløyet og ble valgt ut til å kjempe om finaleplass i norske MasterChef på TVNorge og Dplay denne høsten. Gjennom 20 episoder har et matinteressert publikum kunnet følge han og de andre deltakernes reise gjennom alt fra flyndrefiletering, mousser og emulsjoner, til Michelin-retter og syndige desserter. Én etter én har deltakerne blitt slått ut av konkurransen, og i finalen møttes Truls og hans skarpeste konkurrent, og etter hvert nære venn, Silje Sandberg. Etter flere intense timer over grytene, stakk Truls av med seieren og kunne endelig kalle seg Norges største mattalent.

– De andre deltakerne var utrolig dyktige, og konkurransen var knallhard. Det er helt uvirkelig og veldig overveldende å ha vunnet. Men utrolig gøy, sier Karlsen  en pressemelding

Den matinteresserte 29-åringen sier han aldri har vurert å utdanne seg innen kokkefaget.

– Matinteressen min har utviklet seg ekspansivt gjennom livet, og jeg har alltid vært glad i realfag. Jeg har to brødre og en bestefar som er ingeniører, så det var naturlig for meg å gå den veien. Det har aldri vært noe tidspunkt der jeg vurderte å gå kokkeveien, sier Karlsen.

Når finalelysene er slukket på MasterChef, skal han tilbake til ingeniørjobben og prosjektering og modellering av kaikonstruksjoner i Norconsult, en jobb han har hatt siden 2015. Selv om han trives godt som ingeniør, er han spent på å se hva som kan oppstå av muligheter i kjølvannet av MasterChef.