Statssekretær Bård Hoksrud (Frp).

Tror staten betaler for millionsprekk

En budsjettoverskridelse på nesten 50 millioner på fylkesvei 115 i Askim har vært kilde til langvarig krangel mellom staten og Østfold-kommunene Askim, Eidsberg og Spydeberg. Nå tror Eidsberg-ordføreren staten vil ta regningen.

Det skriver NRK Østfold i en artikkel på sine nettsider.

– Det er kanskje Norges dyreste veistrekning per meter, og det er opplagt at når sånt skjer så må staten og Statens vegvesen ta det ansvaret, sier Eidsberg-ordfører Erik Unaas (H) til nrk.no.

Dette sier ordføreren etter å ha møtt med statssekretær i Samferdselsdepartementet, Bård Hoksrud (Frp).

– Jeg er overbevist om at både statssekretæren og statsråden føler på presset fra hele Østfold om å løse den saken der. De har satt seg godt inn i problemstillingen, og jeg tror nok at i løpet av vinteren så får vi en positiv tilbakemelding på at staten tar ansvaret for de overskridelsene som har vært på den veien, sier Unaas.

Fylkesveistrekningen mellom Vamma og Ringnesdalen i Askim stod ferdig i fjor sommer. Vegvesenet har siden budsjettsprekken var et faktum, ment at Askim, Eidsberg og Spydeberg kommuner, sammen med Østfold fylkeskommune, må dekke sin del av millionoverskridelsen, skriver NRK.

Den forrige regjeringen ga sin støtte til Vegvesenet i dette, men Fremskrittspartiet, Høyre og KrF har på sin side tatt til orde i Stortinget for at staten må ta ansvar for budsjettsprekken, heter det i artikkelen.

– Vi har hatt møter med ordførerne i Indre Østfold hvor de har tatt opp denne problemstillingen. Regjeringen jobber nå på spreng med dette for å se om vi kan få på plass en god løsning som gjør at kommunene ikke blir rammet i den grad som det ligger an til nå, sier statssekretær Bård Hoksrud til nrk.no.