Beboere i ei boligblokk ved Ladebekken i Trondheim ble evakuert, etter at en tårnkran sto i fare for å velte. Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Trondheim-kran stabilisert, beboerne får flytte tilbake

Blokkbeboerne i Trondheim som ble evakuert grunnet en ustabil kran, fikk tidlig tirsdag kveld flytte tilbake til sine hjem.

I 18.30-tiden meldte politiets innsatsleder på stedet at krana var stabilisert. Dermed fikk beboerne flytte tilbake til leilighetene sine i Ladebekken og Håkon Magnussons gate etter å ha vært evakuert i 6-7 timer.

Også kontorbygg i området ble tømt for folk grunnet frykt for at en over 30 meter høy tårnkran skulle falle ned. I 15-tiden fikk politiet i byen beskjed om at geoteknikere, spesialister og brannvesen på stedet hadde håp om at de ville klare å stabilisere krana, som har en 30 meter lang bom, i 18-tiden.

I mellomtiden sørget Trondheim kommune for forpleining i Hotel Augustin i byen for de evakuerte.

Krana står på en byggeplass mellom Ladebekken og Ladeveien i Trondheim. 

- Krana er ute av lodd og det bryter med våre sikkerhetsmessige krav, sa regionleder Pål Magnus Aglen i Veidekke til Adresseavisen tidligere tirsdag. Veidekke er utvikler og entreprenør av prosjektet.

Krana er leid ut av Kranor.

Kommunikasjonssjef Helge Dieset i Veidekke opplyste overfor Byggeindustrien tidligere tirsdag at alle rutiner ble fulgt.

- Da vi oppdaget at det var et avvik, ble det varslet inn, og alle rutiner er fulgt. Folk er evakuert, og det viktigste for oss er at ingen personer kommer til skade, forteller Dieset.