Komiker Halvor Johansson ber politikerne ta seg sammen og bygge i betong. Skjermdump: Facebook

Tre-tirade tar av på nett

En betongsponset video med komiker Halvor Johansson har fått mer enn 150.000 avspillinger på Facebook.

– Ta dere sammen! roper Halvor Johansson, kjent fra Radio Rock, inn i mikrofonen.

I en ny video som Betong Øst har lagt ut på Facebook-sidene sine, sparker Johansson friskt fra seg mot bygging av høyhus og bruer i tre. Innholdet er utviklet i samarbeid mellom Johansson og Betong Øst, og det er betongleverandøren som har bestilt og betalt for den humoristiske videoen. Utover det ønsker de ikke å fronte seg selv i forbindelse med innslaget.

I løpet av de første 24 timene videoen lå ute, oppnådde den over 100.000 visninger, 1.200 delinger, 1.200 likes og 350kommentarer.

I skrivende stund har videoen hatt litt over 150.000 avspillinger.

– Forfriskende

Administrerende direktør Vetle Houg i Byggutengrenser er blant de mange som har sett tiraden, og han skryter av bedriften som har lagt den ut.

– Betong Øst er en bedrift som er flinke på sosiale medier, hvor de blant annet lager fryktelig gode filmer, og de tenker utenfor boksen. Jeg synes det er artig at de gjør et stunt som dette, og når vi ser på responsen, er det tydelig at de har truffet spikeren på hodet, sier Houg.

Selv om Byggutengrenser-sjefen vedgår at han kanskje ikke ville ha brukt samme fargerike språkbruk som Johansson, påpeker han at temaene i videoen er ting de gjerne snakker om.

– Jeg synes det er forfriskende med en humoristisk vinkling på materialdebatten, sier han.

Houg mistenker dog at komikeren ved mikrofonen kanskje engasjerer mer enn materialdragkampen mellom tre og betong i Norge.

– Jeg tror nok det er mest at han er en morsom fyr som trekker folk til videoen. En sånn tirade er noe som mange vil synes er festlig, men responsen viser jo at det er plass til humor i denne debatten også, sier han.

Viktig debatt

Administrerende direktør i Treindustrien, Heidi Finstad, sier til Byggeindustrien at man slett ikke skal se bort ifra at hun blir en av de godt over 1.000 Facebook-brukerne som deler videoen på nyhetsstrømmen sin.

– Jeg synes videoen var morsom og kreativ, og den gir oppmerksomhet til en viktig debatt. Men når det er sagt, synes jeg den måten betongsiden jobber på her, virker veldig desperat. Selv har jeg ikke særlig sans for å rakke ned på konkurrentene våre, og jeg mener de beste byggene bygges i kombinasjoner av materialer hvor de gode egenskapene til både betong og tre kommer frem, sier Finstad.

Treindustrien-direktøren er ikke enig i komikerens utsagn om at politikerne må ta seg sammen når de nå vurderer tre som byggemateriale i det nye regjeringskvartalet.

– Det er jo forskriftskrav til tre som alle andre materialer, og treet har veldig gode egenskaper som for eksempel Mjøstårnet viser. Jeg synes det er fantastisk at Statsbygg ser på alle materialer når regjeringskvartalet skal bygges, sier hun.

Finstad er ikke enig i videoens fargerike karakteristikker av trekonstruksjoner, men tar ikke spesielt tungt på det.

Se videoen her.