Trasopphallen er ferdig rehabilitert og skal tas i bruk. Foto: Oslo kommune

Trasopphallen på Oppsal arena ferdig rehabilitert

Trasopphallen, den eldste delen av Oppsal arena, er ferdig rehabilitert og skal tas i bruk i løpet av høsten.

Om prosjektet

Byggherre: Kultur- og idrettsbygg Oslo KF
Arkitekt: Hille og Mellbye arkitekter AS
Totalentreprenør: WK Entreprenør AS
Areal: Cirka 3.100 kvadratmeter
Styringsramme: 82 millioner kroner
Byggeperiode: Høsten 2019 til høsten 2020
Pressekontakt: Ingunn Olsen
Prosjektleder: Espen Foss Johansen

Anlegget har fått et nytt aktivitetsrom, funksjonelle garderober og kontorer i tillegg til vesentlig oppgradering av hallen.

- Rehabilitering av Trasopphallen betyr et bedre tilbud til idretten, skoler og nærmiljøet. Byrådet satser på idrettsanlegg og vi øker bevilgningene. Ni av ti barn og unge er innom idrett, men flere faller fra i ungdomstida. Idrett er mer enn sport, det er folkehelse og forebygging, sier byrådsleder Raymond Johansen i en pressemelding.

Arealeffektiv utnyttelse av bygningsmassen har gitt 80 kvadratmeter ekstra gulvflate og næringsareal for fysioterapeut. Et aktivitetsrom på 150 kvadratmeter til for eksempel yoga, boksing, dans og andre aktiviteter er noe av det brukerne kan se frem til.

- Vi har forlenget levetiden på bygget og gitt anlegget et visuelt løft. Oppsal arena er ett av byens mest besøkte anlegg og anlegget er nå hyggelig å besøke og enkelt å orientere seg i og rundt. Dette er viktige mål både når vi bygger nytt og rehabiliterer og et resultat av byrådets satsning på området, sier byråd Victoria Marie Evensen, byråd for næring og eierskap i meldingen.

Tribunen har opptil 300 tribuneplasser. Gjennomgående galleri og tribune gjør det enkelt for alle brukere og besøkende å bevege seg rundt i hallanlegget.

- Byrådet har fått til et temposkifte i bygging og rehabilitering av idrettsanlegg. Idrett er det mest populære fritidstilbudet til barn og unge, og for å få plass til alle som vil være med trenger vi gode anlegg over hele byen. Stor aktivitet medfører også høy slitasje. Det er kjempeviktig for tilbudet at de eksisterende anleggene oppgraderes og utvides sånn at det blir best mulig bruk. Nå blir det bedre for innebandy, håndball og basket og alle andre som bruker Trasopphallen. Det blir til stor glede for idretten i Oslo, sier Omar Gamal, byråd for kultur, idrett og frivillighet.

Bygget er utvidet med rundt 300 kvadratmeter og har blitt tilleggsisolert. Et nytt teknisk tilbygg på over 200 kvadratmeter har frigjort lagringsplass i hallen og bidrar til bedre inneklima. Fasaden har også fått en visuell oppgradering.

- Vi er veldig fornøyd med sluttresultatet der Trasophallen fremstår som ny både utvendig og innvendig. Gulvet i hallen, den opprinnelige planløsningen og eksisterende himlinger er beholdt, men vi har bygget inn alt av teknisk utstyr og har utnyttet arealene mer effektivt. Vi har brukt hvitpigmenterte furuspiler inne i både hallen og aktivitetsromet for å bedre akustikken. Disse spileveggene i tre blir også visuelle elementer i rommet som kombinert med eksisterende konstruksjoner gir et fint arkitektonisk uttrykk vi er veldig fornøyde med, sier Merete Hoff, avdelingsdirektør for Plan og prosjekt i Kultur- og idrettsbygg.

Trasopphallen sto ferdig i 1969. På 1980-tallet ble bygget utvidet med én etasje og et større inngangsparti. I årene etter ble det gjort enkelte utbedringer og etter 50 års bruk var det betydelige behov for oppgradering både innvendig og utvendig.

- Vi har sammen med KID levert et flott anlegg som vi er veldig stolte av å vise frem. Prosjektet har i perioder vært krevende på grunn av flere uforutsette forhold, men vi har sammen løst utfordringene på en meget god måte, sier Erlend Wegger, daglig leder i WK Entreprenør AS.

Hovedtiltak i rehabiliteringen
- Ny fasade med nye vinduer og dører

- Tilleggsisolering av tak og vegger for et mer energieffektivt bygg

- Rehabilitering av betongkonstruksjoner for økt levetid

- Rehabilitering av takkonstruksjon og sluk for å forhindre lekkasjer

- Nye bunnledninger

- Rehabilitering av kontorer, garderober og hall 4

- Estetiske tiltak og overflater. UU-tiltak, akustikk, samt nytt el- og VVS-anlegg

- Et nytt teknisk tilbygg over to etasjer på over 200 kvm har frigjort lagringsplass i hallen