Torpedo i fengsel etter byggestrid

Et svensk par var misfornøyde med jobben som et bygningsfirma hadde gjort på huset deres. Paret fikk besøk av kriminelle som ville true dem til å betale, og lederen for torpedoene er nå dømt til tre års fengsel.

Byggmesteren ville ha en halv million kroner, og gikk til en kriminelle 40-åring for å få krevd inn pengene. Ekteparet, som begge er arkitekter, lot seg først presse til å betale rundt 25.000 kroner, skriver Dagens Nyheter.

Da de ikke ville ut med mer, gikk 40-åringen til Werewolf Legion for å få hjelp til å sette makt bak kravet. I vår dro lederen og flere andre gjengmedlemmer til parets hjem i Stockholm-forstaden Nacka sammen med et par kamerater og kom med trusler.

Truslene fortsatte, og paret gikk til slutt politiet. Nå er den 40 år gamle Werewolf legion-lederen dømt til to år fengsel for forsøk på utpressing, mens byggmesteren er frikjent for å ha bestilt utpressing, het det på Dagens Nyheters nettsider lørdag.

Tre andre medlemmer av banden er dømt til ulike former for straff, den yngste av dem bare 16 år gammel. Lederen har sittet varetektsfengslet siden mai i år, men Werewolf Legion har i mellomtiden fortsatt å rekruttere medlemmer, sier en polititalsmann.