TOOLS etablerer ny avdeling på Aukra. Her er avdelingens Ronny Hansen (t.v) og Ole Morten Reistad (midten) sammen med regionsdirektør Øystein Neerland.

TOOLS åpner ny avdeling

Ormen Langes landanlegg utvides og oppgraderes. TOOLS etablerer nå en ny avdeling nær gassterminalen på øya Aukra i Møre og Romsdal.

– Det er viktig for oss å være til stede der våre kunder trenger oss. Derfor har vi valgt å etablere oss med en ny avdeling her, sier regiondirektør i TOOLS, Øystein Neerland.

Den nye avdelingen, som omfatter butikk, lager, kontorer og møterom, etableres kun et steinkast unna Ormen Langes landanlegg ved Nyhamna i Aukra kommune vest for Molde.

Det er i Nyhamna at gassen fra det gigantiske Ormen Lange-feltet utenfor norskekysten føres i land. Her tørkes og komprimeres gassen, før den så eksporteres videre til Storbritannia.

Shell er operatør og står for driften av Ormen Lange-anlegget. I 2012 ble Kværner tildelt milliardkontrakten med å utvide og oppgradere anlegget, som fra oppstarten i 2004 har vært et av Europas største industriprosjekter.

– Kværner er en stor og viktig partner for TOOLS, og vi mener vi vil være en bedre leverandør ved å være tett på, sier Neerland.

Neerland forteller at Kværner, Beerenberg og AF Gruppen med underleverandører vil være blant de største aktørene for TOOLS på Aukra, men at avdelingen har døra åpen for alle.

Flere tusen personer vil jobbe i rotasjon og være involvert når aktiviteten i Nyhamna er på sitt høyeste. Til prosjektet skal TOOLS levere industrielt forbruksmateriell som for eksempel håndverktøy, verkstedmateriell, maskiner, kjemiprodukter og gass med mer.

– Her vil det være et konstant behov for varer og våre tjenester. Da må logistikken fungere, og for å redusere avstanden, følger vi våre kunder der det er behov, sier Neerland.

Utbyggingsprosjektet i Nyhamna skal være endelig ferdig i november 2016. Ifølge Neerland regner TOOLS med at den vil kunne levere utstyr verdt 40-50 millioner i perioden.

– Vi vil være på Aukra så lenge det er behov for oss. Vi har tro på at dette vil kunne utvikle både oss og forholdet mellom TOOLS og Kværner. Det er viktig for oss å beholde vårt lange og gode samarbeid, sier Neerland.