Foto: Christian Aschjem

Togene i gang på Østfoldbanen

Togene på Østfoldbanen går torsdag morgen som normalt etter at banen ble stengt etter kornlekkasjen i Vestby onsdag.

NSB opplyser at togtrafikken er i gang på strekningen Ås-Moss. Ifølge Jernbaneverket må passasjerene fortsatt regne med noen forsinkelser som følge av kornlekkasjen.

Om lag 600 tonn korn rant ut da en silo i Vestby i Akershus revnet onsdag morgen. Store mengder korn dekket jernbanelinjen som går forbi stedet, og togene måtte innstilles.

Mange tusen togpassasjerer ble berørt ettersom Østfoldbanen måtte stenges i begge retninger. Det ble satt inn busser mellom Ås og Moss og mellom Moss og Oslo S for regiontogene.

Sikret siloene

Det er ikke kjent hvordan det gikk til at kornsiloen i Mølleveien i Vestby plutselig begynte å lekke. Ingen ble skadd i uhellet, men om lag 600 tonn mathvete fosset ut.

Det var sprekker også i de to andre siloene på stedet, og det var en stund frykt for at også disse ville revne, ifølge NRK. Etter noen timer kunne politiet fortelle at lekkasjen var stoppet fra to av tårnene, men at det fortsatt lakk noe fra en av siloene.

Både ingeniører, Jernbaneverket og brannvesenet kom til stedet for å vurdere situasjonen og sikre siloene.

Tog passerte stedet

Tre tog kjørte forbi stedet etter at siloen begynte å lekke. To tog i retning Oslo og et tog fra Oslo mot Halden passerte mens kornet strømmet ut.

– På det tidspunktet var det nesten ikke korn på sporet, og vi hadde heller ikke fått beskjed fra politiet om å stanse trafikken. Det ble ansett som forsvarlig å kjøre, sier pressevakt Ragnhild Aagesen i Jernbaneverket.