To polakker tiltalt for 79 verktøytyveri

Tyvene beskrives som svært profesjonelle, men kan knyttes til hele 79 tyverier fra håndverkere og firma fra januar til oktober i 2014.

Det skriverNRK Buskerudi en artikkel på sine nettsider.

To polakker står tiltalt for 79 grove tyverier i Drammen tingrett. Ifølge politiet skal de to ha stjålet verktøy fra januar 2014 til de ble arrestert i midten av oktober samme år.

Politiet mistenkte organisert kriminalitet da man observerte en rekke bilinnbrudd med lik fremgangsmetode. Politiet tok for seg to områder hvor parkerte håndverkerbiler hadde blitt bestjålet, og så på hvilke mobiltelefoner som hadde vært på plass på begge steder. Et polsk telefonnummer skal ha stukket seg frem, heter det i artikkelen på nkr.no.

De to tyvene hadde tydelig utviklet en metode som skulle sikre at de ikke var så lett å avsløre, og politiet mener de virket ganske profesjonelle, skriver statskanalen.

Blant annet skal den ene av de to ha kjørt store omveier og langt over fartsgrensen for å riste av seg eventuelle politispanere. Spanerne skal likevel ha opprettholdt kontakten med de mistenkte tyvene, og de to ble arrestert med en betydelig mengde tyvgods, heter det i artikkelen.

De to har innrømmet akkurat disse tyveriene, men har nektet for alle de andre tyveriene de er tiltalt for.