Administrerende direktør Rune Hellingsrud i Monark viser frem norske kroner på Intermat.Ansvarlig for teknologiutviklingen i Volvo CE, Patrik Lundblad.Rene Sørensen Nordahl i Fenner Mandals.

To norske utstillere blant 1.500 på Intermat

1.500 utstillere fra 40 land er denne uken samlet i Paris og anleggsmaskinmessen Intermat. Blant dem er norske Monark og Fenner Mandals.

─ Hele Europa og store deler av omverdenen er her. Hvis du ønsker å snakke med dem, bør du være på Intermat, sier Rene Sørensen Nordahl i Fenner Mandals til Byggeindustrien.

Rene Sørensen Nordahl i Fenner Mandals.

Den Mandal-baserte slangeprodusenten har tradisjonelt sett fokusert på landbruket og petroleumsbransjen, men de siste årene har de funnet en nisje innen byggenæringen.

─ Disse nyutviklede slangene er laget i gummi og kevlar, så de er veldig sterke, men likevel lettvekt. I år har vi lansert en ny slange med fem tommers diameter, som kan erstatte rigide slanger og stålrør som brukes til å frakte betong i dag, forteller Nordahl.

Viktig møteplass

Forbi anleggsmaskiner, skuffer og forskjellig utstyr, i hall fem kan man finne Norges andre bidrag til årets Intermat.

─ Vi er her for å møte kundene våre, men også for å møte nye. Vi eksporterer til 60 land, og da er det mye enklere å møte kundene her enn å fly rundt på besøk, forteller administrerende direktør Rune Hellingsrud i Monark.

Bedriften har produksjon og kontor i Holmestrand, og spesialiserer seg på fjellboringsprodukter.

─ Vi produserer et nisjeprodukt, og vi er de eneste i Norge med disse produktene. Selv med produksjon i Norge, ser vi at vi kan konkurrere på pris internasjonalt. Og når vi produserer for det Norske markedet, må vi også ha godt fokus på kvalitet, sier Hellingsrud.

Kronen på verket

Han forteller at det er helt nødvendig for Monark å være på til stede på Intermat for å vise frem nyhetene i assortimentet.

─ Spesielt når det kommer til borekroner har vi mye nytt, og da er det viktig at vi får vist det frem. Nå bærer det hjem til Norge igjen for å forberede stand på Vei og Anlegg, sier Monark-sjefen.