Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

To arbeidere slukket brannen i nye Ulriken tunnel

To arbeidere kom til og fikk slukket brannen da en transformator antente i nye Ulriken tunnel søndag kveld.

Det var da en arbeider skulle koble til en mobil transformator at det oppstod brann inne i tunnelen som er under bygging i Bergen, melder Bane Nor. Brannen ble raskt slukket av to av entreprenøren JV Skanska Strabags arbeidere. Brannvesenet kom også til stedet og foretok etterslukking og sikring av området.
Alle de tre arbeiderne som var involvert kom seg ut av tunnelen ved egen hjelp. Ingen kom fysisk til skade under hendelsen, og arbeiderne ble sjekket av helsepersonell samme kveld.
Togtrafikken ble stanset i times tid mens situasjonen ble avklart og man drev etterslukkingsarbeider.
Skadene i tunnelen er begrenset til selve transformatoren som tok fyr, og anleggsarbeidet gikk som normalt allerede påfølgende dag.

Politiet undersøkte mandag søndagens brann i nye Ulrikstunnelen mellom Bergen sentrum og Arna.

– Skanska-Strabag kommer til å sette i gang en granskning av det som skjedde, slik at vi kan få kartlagt hendelsesforløpet, sier Ingvild Eikeland, kommunikasjonssjef for Bane Nor, til Bygdanytt.

Hun sier at arbeiderne skulle koble opp transformatoren for å bore til sikringsbolter da brannen brøt ut før klokka 22 søndag.

Kommunikasjonsdirektør Audun Lågøyr i Skanska Norge sier til Byggeindustrien at de opplever politiets granskning som noe som gjøres rutinemessig etter slike hendelser.

– Vi kommer til å gjennomføre vår egen granskning etter det som skjedde, bekrefter han.

Nye Ulrikstunnelen skal etter planen stå klar i 2020 eller 2021.

Tunnelen er 7,8 kilometer lang. Når den nye tunnelen åpner for trafikk, stenges den gamle tunnelen i rundt ett år for rehabilitering.