Telenor fortsatt i pluss

Telenors resultat for første kvartal falt med over 3 milliarder kroner fra samme kvartal i fjor, likevel går selskapet 3,2 milliarder kroner i pluss, før skatt.

Driftsinntektene var på 24,7 milliarder kroner, mot 23,2 milliarder kroner i første kvartal 2008. Driftsresultatet var på 7,8 milliarder kroner, en økning fra 7,1 milliarder i først kvartal i fjor. Tallene er hentet fra det konsoliderte regnskapet.

Ifølge E24 gjør selskapet det bedre på topplinjen og driften enn analytikerne ventet, men dårligere på bunnlinjen.

Spenning om India

I mars undertegnet Telenor avtalen om Unitech Wireless i India, noe konsernsjef Jon Fredrik Baksaas kaller en milepæl for Telenor. Lanseringen skjer i løpet av andre halvår, og det er knyttet stor spenning til prosjektet.

De to områdene som bidrar til gode inntekter i dette kvartalet, er vårt hjemlige marked og Bangladesh.

- Særlig Telenor i Norge og Grameenphone i Bangladesh leverer gode resultater, sier Baksaas.

Russisk problem

Men telegiganten er ikke uten problemer. Konflikten med russiske Alfa Group, som resulterte i at Telenors VimpelCom-aksjer ble tatt i arrest, har tilspisset seg. 3. april fikk selskapet et krav mot seg på 1,7 milliarder dollar.

- Telenor anser kravet for å være ubegrunnet og forventer en rettferdig behandling i høyere rettsinstanser, sier Baksaas.

Telenor-aksjen har fått føle finanskrisen og falt med nesten 60 prosent det siste året. Den siste måneden har den imidlertid steget med nesten 14 prosent.